“Άπλετος χρόνος” στην Υπεράσπιση για προετοιμασία

15:42 5/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την αναβολή της συνέχισης της δίκης για το φόνο, στις 11 Ιανουαρίου 2010, στη Λευκωσία, του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος “ΔΙΑΣ” και της τηλεόρασης “ΣΙΓΜΑ”, Αντη Χατζηκωστή, αποφάσισε σήμερα το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, αποτελούμενο από τους Χάρη Σολομωνίδη (Πρόεδρο Δικαστηρίου), Νικόλα Σάντη (Ανώτερο Επαρχιακό Δικαστή) και Νίκο Γιαπανά (Επαρχιακό Δικαστή), προκειμένου να δοθεί “άπλετος χρόνος προετοιμασίας της υπεράσπισης του κατηγορούμενου 1 (Ανδρέα Γρηγορίου), αλλά και των υπολοίπων κατηγορουμένων”.

Η σημερινή απόφαση εκδόθηκε μετά από αίτημα εκ μέρους του συνηγόρου

Μιχάλη Πική, που ζήτησε μια – δυο ημέρες αναβολή για προετοιμασία της υπεράσπισης του Ανδρέα Γρηγορίου και για να μπορέσουν να μελετήσουν όλο το τεράστιο σε όγκο υλικό της μέχρι σήμερα μαρτυρίας που δόθηκε για την κατηγορούσα Αρχή, κάτι που θεωρείται -όπως δήλωσε ο κ. Πικής- ως απαραίτητο στοιχείο μιας δίκαιης δίκης.

Στο αίτημα αυτό δεν υπήρξε ένσταση εκ μέρους των δικηγόρων υπεράσπισης Μάριου Γεωργίου (για τον Τάσο Κρασοπούλη), Μιχαλάκη Κυπριανού (εκ μέρους των Τάσου Κρασοπούλη και Ελενας Σκορδέλλη), καθώς και του Ροβέρτου Βραχίμη, που εμφανίζεται για τον τέταρτο κατηγορούμενο στην υπόθεση, Γρηγόρη Ξενοφώντος.

Από την κατηγορούσα Αρχή, που εκπροσωπεί η Ανώτερη Δικηγόρος της Δημοκρατίας, Έλενα Κλεόπα, εκφράσθηκε η ετοιμότητα της Εισαγγελίας για την άμεση συνέχιση της δίκης, ενώ και οι κατηγορούμενοι με τους δικηγόρους τους είχαν ικανοποιητικό χρόνο για να προετοιμασθούν, όπως ανέφερε η κ. Κλεόπα.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση του φόνου του Αντη Χατζηκωστή είναι οι Ανδρέας Γρηγορίου, Αναστάσιος Κρασοπούλης και Ελλη Κρασοπούλη – Σκορδέλλη, οι οποίοι κατηγορούνται για συνωμοσία προς διάπραξη φόνου, κατά παράβαση του Αρθρου 217 του Ποινικού Κώδικα (Κεφ. 154).

Συγκεκριμένα, κατηγορούνται ότι, σε άγνωστη ημερομηνία, μεταξύ 1ης Δεκεμβρίου 2009 και 25ης του ιδίου μηνός, στο χωριό Πέρα Ορεινής, συνωμότησαν μεταξύ τους και με τον Θεοφάνη Χατζηγεωργίου -ο οποίος έχει ενταχθεί στο σχέδιο προστασίας μαρτύρων- για να φονεύσουν τον Αντη Χατζηκωστή.

Υπό κράτηση παραμένει και ο Γρηγόρης Ξενοφώντος, στον οποίο, όπως και για τους άλλους τρεις κρατουμένους, απαγγέλθηκε επίσης η κατηγορία της συνωμοσίας για φόνο, κατά παράβαση του Αρθρου 217 του Ποινικού Κώδικα (Κεφ. 154) για το ότι σε άγνωστη ημερομηνία, μεταξύ 2 Ιανουαρίου 2010 και 11 Ιανουαρίου 2010, στη Λευκωσία, συνωμότησαν με τον Θεοφάνη Χατζηγεωργίου από την Ανθούπολη, για να φονεύσουν τον Αντη Χατζηκωστή.

Στους τέσσερεις κατηγορουμένους απαγγέλθηκε επίσης η κατηγορία για φόνο εκ προμελέτης, κατά παράβαση των Αρθρων 20, 203 και 204 του Ποινικού Κώδικα (Κεφ. 154). Σύμφωνα με την κατηγορία αυτή, οι τέσσερεις κατηγορούμενοι, μαζί με τον Θεοφάνη Χατζηγεωργίου, στην Εγκωμη, επέφεραν το θάνατο του Αντη Χατζηκωστή, εκ προμελέτης και με παράνομη πράξη, δηλαδή με δύο πυροβολισμούς κυνηγετικού όπλου.

Οπως ανέφερε ο κ. Σολομωνίδης, ανακοινώνοντας την απόφαση του Δικαστηρίου, σήμερα ήταν η

Keywords
Τυχαία Θέματα