Αποχωρεί ο Αλ. Ζήνων από την Υπάτη Αρμοστεία στο Λονδίνο

19:11 4/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Αποχαιρετά το Λονδίνο μετά από πενταετή θητεία ο Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας Αλέξανδρος Ζήνων, ο οποίος αναλαμβάνει ξανά τη Διεύθυνση του Υπουργείου Εξωτερικών στη Λευκωσία.

Η παροικία του Ηνωμένου Βασιλείου τίμησε με διάφορες εκδηλώσεις τον εκπρόσωπο της κυπριακής Κυβέρνησης.

Τον κ. Ζήνωνα αποχαιρέτησε η Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία Ηνωμένου Βασιλείου σε δείπνο πριν από λίγες ημέρες, προς τιμή του ιδίου και της συζύγου του Αλίκης Ζήνωνος.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πήτερ Δρουσιώτης ανέφερε ότι η παροικία αποχαιρετά με ανάμικτα

συναισθήματα «έναν καλό φίλο και σύμβουλο για την προβολή και προάσπιση των δικαίων της Κύπρου στο Ηνωμένο Βασίλειο». Αφού ευχαρίστησε τον απερχόμενο Ύπατο Αρμοστή για την προσφορά και τη συνεργασία του, ο κ. Δρουσιώτης υποσχέθηκε ότι η Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία θα συνεχίσει τη συνεργασία της και με το διάδοχό του Ευρυπίδη Ευρυβιάδη.

Ο κ. Ζήνων ευχαρίστησε για την τιμή και δήλωσε ότι εκτέλεσε το καθήκον του προς την ημικατεχόμενη πατρίδα.

Γεύμα στον απερχόμενο Ύπατο Αρμοστή παρέθεσαν και οι δημοσιογράφοι της παροικίας. Εκ μέρους όλων μίλησε ο βετεράνος δημοσιογράφος Κυριάκος Τσιούπρας, ο οποίος αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στην «άριστη, άμεση και εποικοδομητική συνεργασία» που υπήρξε μεταξύ Τύπου και Υπάτου Αρμοστή, η πόρτα του οποίου ήταν πάντα ανοικτή κατά κοινή διαπίστωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα