Αποδοκιμασίες Σημίτη στο Βερολίνο

11:21 24/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με πλακάτ τα οποία είχαν πάνω το σήμα της Siemens υποδέχτηκε ομάδα νεαρών τον Κώστα Σημίτη, ο οποίος μίλησε σε συνέδριο στο Βερολίνο. Τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας του Βερολίνου, του επιτέθηκαν φραστικά ενώ του ζήτησαν να αποχωρήσει.

Παίρνοντας τον λόγο εκπρόσωπός τους, χαρακτήρισε “ιδιαίτερα προβληματικό να προσκαλεί κανείς τον Κώστα Σημίτη για να μας πει πού πρέπει να πάει η Ελλάδα”, καθώς, όπως είπε, “έχει ένα μακρύ παρελθόν στο ελληνικό πολιτικό τοπίο και είναι συνυπεύθυνος για την κατάσταση, αφού κατά την

διάρκεια της κυβέρνησής του η διαφθορά αυξήθηκε σε απίστευτο βαθμό”.

Η εκπρόσωπος της ομάδας αναφέρθηκε στους κυρίους Τσουκάτο και Μαντέλη, αλλά και σε πρώην υπουργό Άμυνας, για τον οποίο η γερμανική δικαιοσύνη θεωρεί ότι έχει επίσης πάρει χρήματα και κάλεσε τον κ. Σημίτη, τον άνθρωπο που “θυσίασε τον ελληνικό λαό” και είναι “ταυτισμένος με την είσοδο της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, την οποία σήμερα επικρίνει” να “αναλάβει τις ευθύνες του και να αποσυρθεί”.

Ο κ. Σημίτης αρνήθηκε να σχολιάσει την παρέμβαση, η οποία χειροκροτήθηκε από μέρος του κοινού.

“Το μνημόνιο επιδείνωσε την κατάσταση”

Ο Κ. Σημίτης επιβεβαίωσε με την ομιλία του τις πληροφορίες που τον ήθελαν να χαρακτηρίζει ως πολιτικά μοιραίο λάθος το μνημόνιο.

Στην ομιλία του με τίτλο “Ελλάδα, quo vadis?” ο πρώην πρωθυπουργός από τη μια υπεραμύνθηκε της πολιτικής η οποία είχε ως αποτέλεσμα την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ και των κριτηρίων που εφαρμόστηκαν για αυτήν, και από την άλλη άσκησε σκληρή κριτική στο ΠΑΣΟΚ.

“Ο ισχυρισμός ότι η Ελλάδα πέτυχε την είσοδο στην ΟΝΕ χωρίς να έχει εκπληρώσει τις προϋποθέσεις, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα”, δήλωσε.

Μιλώντας για τις επιλογές οι οποίες έγιναν από την ελληνική κυβέρνηση και την Ευρώπη για την αντιμετώπιση της κρίσης, χαρακτήρισε “εξωπραγματικούς τους όρους που τέθηκαν για την δημοσιονομική εξυγίανση της Ελλάδας και μίλησε για πολιτικά μοιραίο λάθος, αναφερόμενος στο γεγονός ότι “οι συντάκτες του Μνημονίου είχαν παραλείψει να συναρτήσουν τους στόχους με τις πραγματικές εξελίξεις, δηλαδή την ύφεση”.

Ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έπρεπε να είχε διαπραγματευτεί περισσότερο, να υποβάλει δικές της προτάσεις και να υπογράψει μόνο εφόσον θα είχε εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις ότι θα διασφαλιζόταν η ανάπτυξη. Τόνισε δε ότι από τους δύο συμβαλλόμενους, η Ελλάδα ήταν το αδύναμο μέρος, καθώς είχε το χρέος και δεν είχε τους απαραίτητους ανθρώπους που θα έκαναν ορθή επισκόπηση των συνεπειών, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν η ισχυρή πλευρά.


Ομιλία Σημίτη στα Γερμανικά από babisflou

Keywords
Τυχαία Θέματα