Απογοήτευση εκφράζει η ΥΠΕΞ για δηλώσεις του Δημάρχου Πάφου

15:12 3/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Λύπη και βαθιά απογοήτευση εξέφρασε σήμερα η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου –Μαρκουλλή για την επίθεση του Δημάρχου Πάφου Σάββα Βέργα εναντίον του Υπουργείου Εξωτερικών και της ίδιας προσωπικά για τη μη συμπερίληψη του φεστιβάλ Όπερας της Πάφου στο πρόγραμμα των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ που θα επισκεφθούν την Κύπρο για την άτυπη Σύνοδό τους.

«Πραγματικά θέλω να εκφράσω και τη λύπη μου, αλλά και τη βαθιά μου απογοήτευση για τις σημερινές δηλώσεις του Δημάρχου Πάφου

που είδαν το φως της δημοσιότητας», ανέφερε η κ. Μαρκουλλή, προσθέτοντας ότι «με το Δήμαρχο Πάφου κ. Βέργα πίστευα και θέλω να πιστεύω ακόμα ότι έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία, αν όχι και φιλία.
«Είναι γι’ αυτό», συνέχισε, «που η απογοήτευση μου ήταν τεράστια σήμερα, διαβάζοντας τις δηλώσεις του κ. Βέργα, ο οποίος έχει ξεχάσει ότι συναντηθήκαμε δύο φορές και μιλήσαμε ουκ ολίγες φορές τηλεφωνικά και του εξήγησα και αποδέχτηκε το γεγονός ότι οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ, οι οποίοι θα επισκεφθούν την Κύπρο την Παρασκευή και το Σάββατο- θα είναι στην Κύπρο μόνο για ένα 24ωρο -έχουν συγκεκριμένο πρόγραμμα».

Όπως είπε, «με βάση αυτό το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα πρέπει να τους παραθέσω ένα δείπνο και θα πρέπει να μαζί με αυτό το δείπνο να υπάρχει και ένα πολιτιστικό πρόγραμμα που θα μας δοθεί η ευκαιρία μέσα σ’ αυτό το λίγο χρόνο- τις δύο περίπου ώρες που θα διαρκέσει αυτό το πρόγραμμα -να τους δείξουμε, όσο καλύτερα μπορούμε, τον πολιτισμό της Κύπρου, ο οποίος είναι ένας αρχαίος πολιτισμός, είναι ένας θησαυρός, τον οποίο θα πρέπει να προβάλουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Η κ.. Μαρκουλλή είπε ότι εξήγησε στον κ. Βέργα ότι «μ’ αυτή τη λογική δεν ήταν δυνατόν οι Υπουργοί Εξωτερικών να μεταβούν στην Πάφο για τα εγκαίνια της Όπερας, η οποία γίνεται κάθε χρόνο στην Πάφο», προσθέτοντας ότι «ο κ. Βέργας το είχε αποδεχτεί και μάλιστα το πρόγραμμα των συζύγων των Υπουργών Εξωτερικών θα γίνει εξ ολοκλήρου στην Πάφο».

«Το πρόγραμμα αυτό», συνέχισε, «θα περιλαμβάνει επίσκεψη στα μωσαϊκά της Πάφου, γεύμα το οποίο θα παραθέσει ο ίδιος ο Δήμαρχος στους συζύγους και στις συζύγους των Υπουργών Εξωτερικών στο λιμανάκι της Πάφου, επίσκεψη στην Αγία Κυριακή, στη Στήλη του Αποστόλου Παύλου και στην εκκλησία της Χρυσοσπηλιώτισσας».

Επίσης, είπε, «θα περιλαμβάνει επίσκεψη στους Τάφους των Βασιλέων, καθώς και στην Πέτρα του Ρωμιού».

«Είναι ένα πρόγραμμα εξολοκλήρου αφιερωμένο στον τεράστιο πολιτισμό της Πάφου. Είναι γι’ αυτό που δεν αντιλαμβάνομαι πραγματικά την επίθεση στο Υπουργείο Εξωτερικών και σε μένα προσωπικά από το Δήμαρχο Πάφου», είπε.

«Ελπίζω να αποκαταστήσει την αλήθεια ο Δήμαρχος», κατέληξε, «διαφορετικά από δικής μου πλευράς, τουλάχιστον, εάν συνεχίσει αυτή η διαστρέβλωση της πραγματικότητας, θα έχω πάρα πολλές επιφυλάξεις για μελλοντική συνεργασία με το Δήμαρχο Πάφου».

Keywords
Τυχαία Θέματα