Άτομα 2-20 ετών θα εμπλακούν στο Εθνικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Οδικής Ασφάλειας ΦΑΕΘΩΝ

17:18 4/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Από την ηλικία των 2 ετών μέχρι και την ηλικία των 20 ετών οι νέοι της Κύπρου θα έχουν την ευκαιρία να εμπλακούν στο πρόγραμμα «ΦΑΕΘΩΝ» για την οδική ασφάλεια στο οποίο θα εντάσσονται κάθε χρόνο νέα άτομα και από εκεί και πέρα θα περνούν από όλα τα στάδια του προγράμματος και θα «αποφοιτούν» στην ηλικία των 20 ετών.

Το πρόγραμμα δημιουργήθηκε, συντονίζεται και εφαρμόζεται από το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του μη κερδοσκοπικού Οργανισμού

REACTION Youth for the Prevention. Υποστηρίζεται από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και το Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του REACTION Youth for the Prevention, Μάριος Σταύρου, κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης του Προγράμματος «ΦΑΕΘΩΝ», «στόχος μας, είναι η ολοκληρωμένη και η συνεχής ενημέρωση, εκπαίδευση, ευαισθητοποίηση και ενεργή εμπλοκή των νέων στον τομέα της οδικής ασφάλειας».

Σε κάθε στάδιο με διαφορετικά εργαλεία κάθε φορά προσαρμοσμένα στην ηλικία και στις γνώσεις του ακροατηρίου θα γίνεται μια συνεχής ενημέρωση και επιμόρφωση.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διεπιστημονικές εκπαιδευτικές διαλέξεις, πειραματικές δράσεις, βιωματικά/επιστημονικά εργαστήρια και άλλες δραστηριότητες.

Οι διαλέξεις και τα εργαστήρια αποτελούν ένα συνδυασμό βέλτιστων πρακτικών του εξωτερικού που έχουν ως στόχο την ενημέρωση και εκπαίδευση του νεαρού ακροατηρίου.

Δεν γίνεται καμία επίκληση στο συναίσθημα αλλά στην λογική των νέων ανθρώπων. Στη διάλεξη συμμετέχουν μέσω βίντεο πέραν των 12 εμπειρογνωμόνων από την Κύπρο και το εξωτερικό.

Οι παρουσιαστές της διάλεξης και των εργαστηρίων δεν υπερβαίνουν την ηλικία των 25 ετών. Επίσης, η χρήση της τεχνολογίας για την απεικόνιση λανθασμένων πράξεων στο οδικό δίκτυο εμπλουτίζει την δραστηριότητα.

Το Εθνικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Οδικής Ασφάλειας «ΦΑΕΘΩΝ» πήρε το όνομα του πρώτου νέου που χάθηκε σε οδική σύγκρουση. Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, Φαέθων ονομαζόταν ο γιος του Ήλιου, που σκοτώθηκε ενώ οδηγούσε αλόγιστα το άρμα του πατέρα του.

Keywords
Τυχαία Θέματα