Χαμηλότερα λειτουργικά κέρδη ανακοίνωσε η Thomas Cook

11:12 14/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

 Χαμηλότερα από τα αναμενόμενα ετήσια λειτουργικά κέρδη κατέγραψε η Thomas Cook, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι θα   κλείσει 200 καταστήματα στη Βρετανία με χαμηλές επιδόσεις, σε μια προσπάθεια να μειώσει το χρέος της και να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία ταξιδιών της Ευρώπης σε πωλήσεις, η οποία εξασφάλισε

πακέτο διάσωσης από τις τράπεζες τον περασμένο μήνα, αναφέρει ότι η κίνηση της αυτή είναι μέρος σχεδίου της για ανάκαμψη της κερδοφορίας, το οποίο θα μπορέσει να βελτιώσει τα ετήσια κέρδη της κατά 110 εκατομμύρια στερλίνες (171 εκατομμύρια δολάρια).

Η εταιρεία, η οποία είχε εκδώσει μια σειρά από προειδοποιήσεις κερδών και έλαβε επιπρόσθετη χρηματοδότηση από τράπεζες 200 εκ. στερλινών το Νοέμβριο, ανακοίνωσε ότι τα λειτουργικά της κέρδη για το έτος χρήσης μέχρι 14 Δεκεμβρίου μειώθηκαν κατά 58 εκατομμύρια στερλίνες, στα 304 εκ. στερλίνες.

Σε αντίθεση, η μεγαλύτερη στον κόσμο εταιρεία ταξιδιών TUI Travel ανακοίνωσε καλύτερα από τα αναμενόμενα ετήσια κέρδη την περασμένη εβδομάδα, λόγω ισχυρών πωλήσεων μέσω διαδικτύου και της ζήτησης για αποκλειστικά θέρετρα.

Η αγορά ανέμενε ότι τα ετήσια λειτουργικά κέρδη της Thomas Cook θα κυμαίνονταν μεταξύ 306 και 321 εκ. στερλινών, με το μέσο όρο προβλέψεων να διαμορφώνεται σε 316,7 εκ. στερλίνες.

Η εταιρεία έχει πληγεί, ιδιαίτερα, από τις δύσκολες συνθήκες εμπορίου, ειδικά στη Βρετανία, όπου η βάση των πελατών της που είναι οικογένειες με μικρά παιδιά έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Επίσης, έχει επηρεαστεί από την αναταραχή στους δημοφιλείς προορισμούς της, όπως η Αίγυπτος, η Τυνησία και το Μαρόκο.

Οι μετοχές της Thomas Cook, οι οποίες έχουν χάσει πάνω από 90% της αξία τους από το Μάρτιο, έκλεισε την Τρίτη στις 15,02 πένες, αποτιμώντας την αξία της εταιρείας σε 132 εκατομμύρια στερλίνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα