Χάσικος: Δεν υπάρχει ασυμβίβαστο ως προς το διορισμό Τσαλακού στο ΔΣ ΡΙΚ

15:31 3/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Δεν υπάρχει ασυμβίβαστο ως προς το διορισμό του Γιώργου Τσαλακού στην προεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος.

Κληθείς, στη διάρκεια δηλώσεών του στο Υπουργείο Εσωτερικών, να σχολιάσει αντιδράσεις στους διορισμούς στα ΔΣ ΡΙΚ και Οργανισμό Ανάπτυξης Γης και τους ισχυρισμούς για το ασυμβίβαστο των διορισμών αυτών, ο Υπουργός Εσωτερικών είπε ότι ο κ. Τσαλακός ήταν στενότατός του συνεργάτης πριν την υπουργοποίηση του

κ. Χάσικου.

“Φίλτατος”, είπε ο κ. Χάσικος, “αυτό όμως δεν αποκλείει το ότι θα μπορούσε να διορισθεί Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ, όπως και διορίσθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας”.

“Θα υπήρχε πρόβλημα”, δήλωσε ο κ. Χάσικος, “εάν υπήρχε ασυμβίβαστο, όμως ο κ. Τσαλακός παραμένει Σύμβουλος στην εφημερίδα Αλήθεια και δεν νομίζω”, πρόσθεσε, “ότι αυτό αποτελεί ασυμβίβαστο με το διορισμό του στην προεδρία του ΡΙΚ”.

Αλλά, συνέχισε ο Υπουργός Εσωτερικών, “το πιο σοβαρό, το κυριότερο, που αφορά τον κ. Τσαλακό, είναι ότι πρόκειται για έναν καταξιωμένο του χώρου, είναι άνθρωπος των μέσων ενημέρωσης και αυτό δεν είναι υποκειμενική κρίση δική μου, που τον εισηγήθηκα, ή του Προέδρου της Δημοκρατίας που τον διόρισε, αλλά, κατ` αντικειμενική κρίση, είναι άνθρωπος που μπορεί επάξια ηγηθεί και να προεδρεύει του ΔΣ του ΡΙΚ”.

“Σε ό,τι αφορά τον άλλο οργανισμό”, είπε ο Υπουργός Εσωτερικών, “ακόμα δεν έχει αποφασισθεί, κατά τρόπο τελεσίδικο, κατά πόσον ο οργανισμός θα συνεχίσει να λειτουργεί ή όχι”.

Ηδη, δήλωσε ο κ. Χάσικος, “υπάρχει μία απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, με την οποία ο Οργανισμός θα πρέπει μέχρι τα μέσα Ιουνίου να ολοκληρώσει τον κύκλο του, δηλαδή τα ακίνητα που έχει θα πρέπει να πωληθούν, τα σπίτια που είναι έτοιμα και, άμα και όταν πωληθούν αυτά τα σπίτια, τα ακίνητα, ουσιαστικά ο Οργανισμός ολοκληρώνει τον κύκλο του, εκτός και αν υπάρχει οτιδήποτε άλλο που να δικαιολογεί, εν πάση περιπτώσει, τη συνέχιση της λειτουργίας αυτού του Οργανισμού”.

Keywords
Τυχαία Θέματα