Χρειάζεται βελτίωση του θεσμικού πλαισίου για επενδύσεις, λέει ο Γ. Λακκοτρύπης

12:11 19/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Πρέπει να βελτιωθεί το θεσμικό πλαίσιο στην Κύπρο για προσέλκυση και διευκόλυνση των ξένων επενδύσεων, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοκτρύπης.

Ο Υπουργός συναντήθηκε το πρωί με Βρετανούς επενδυτές, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Πρόγευμα με τον Υπουργό», που διοργάνωσε ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (CIPA), σε συνεργασία με τη Βρετανική Ύπατη Αρμοστεία και τον Κυπρο-Βρετανικό Επιχειρηματικό Σύνδεσμο, σε ξενοδοχείο της Λευκωσίας.
Σε δηλώσεις του

μετά τη συνάντηση, ο κ. Λακκοτρύπης ανέφερε ότι οι Βρετανοί επενδυτές ζήτησαν «περισσότερη προβλεψιμότητα, διαφάνεια» και ευκολία στον τρόπο προσέλκυσης επενδύσεων στην Κύπρο.

Πρόσθεσε ότι οι επενδυτές από τη Μεγάλη Βρετανία δείχνουν εμπιστοσύνη στην Κύπρο, παρά τα όσα πέρασε τους τελευταίους μήνες η χώρα.
Ως προς τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου, ο κ. Λακκοτρύπης ανέφερε ότι «δουλεύουμε πολύ στενά» προς την κατεύθυνση αυτή, ώστε να στηθούν οι μηχανισμοί για γρήγορη αδειοδότηση, είτε πρόκειται για μεγάλα έργα, είτε για μικρότερα.

Ήδη, ανέφερε ο Υπουργός, παρατηρείται πάρα πολύ μεγάλο επιχειρηματικό ενδιαφέρον και η Κυβέρνηση βλέπει την κάθε περίπτωση ξεχωριστά.
«Όταν υπάρχει μια πολύ σημαντική επένδυση, την αγκαλιάζουμε και προσπαθούμε όχι μόνο να λέμε στον επενδυτή τι δεν μπορεί να κάνει, όπως γινόταν στο παρελθόν, αλλά – το πιο σημαντικό – τι πρέπει να κάνει», καθοδηγώντας τον, ώστε να αδειοδοτηθεί το συντομότερο δυνατό, είπε.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του CIPA Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης είπε ότι η σημερινή συνάντηση είχε στόχο να ακούσει η κυπριακή πλευρά τι ζητούν οι υφιστάμενοι επενδυτές.
Ανέφερε ότι στην Κύπρο υπάρχουν σημαντικές βρετανικές επενδύσεις, στους τομείς των τραπεζών, των πανεπιστημίων και της ενέργειας.

Οι επενδυτές, συνέχισε ο κ. Αγκαστινιώτης, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον Υπουργό τους προβληματισμούς τους και να θέσουν τα αιτήματά τους.
Ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής Matthew Kidd χαρακτήρισε χρήσιμη την πρωτοβουλία, λέγοντας ότι η Κυβέρνηση εξήγησε τις ενέργειές στις οποίες προβαίνει, σε μια προσπάθεια να βελτιωθεί το επενδυτικό κλίμα από τη Βρετανία και ευρύτερα.

Ανέφερε ότι γίνονται ενέργειες για διευκόλυνση των ξένων επενδύσεων, βελτίωση της διαφάνειας και της προβλεψιμότητας της οικονομικής κατάστασης, ώστε να αυξηθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών.
Εκ μέρους του Κυπρο-Βρετανικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου ο Γιώργος Κουρής ευχαρίστησε τον CIPA για την ευκαιρία που δόθηκε σε επενδυτές από το ΗΒ να εκφράσουν τις απόψεις τους για βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος που προσφέρει η Κύπρος και την περαιτέρω ανάπτυξη των επιχειρηματικών σχέσεων και επενδύσεων προς την Κύπρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα