Δεν αποκλείει δημιουργία «κακής τράπεζας» ο ΥΠΟΙΚ

16:17 10/4/2014 - Πηγή: OnlyCY

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο δημιουργίας «κακής τράπεζας» ο Χάρης ΓεωργιάδηςΑνέφερε ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα όσο θα ανέμενε κανείς

Όλες οι δυνατότητες θα πρέπει να παραμείνουν στο τραπέζι όσον αφορά την αντιμετώπισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης σε συνέντευξή του την Πέμπτη στο CNN.

Ερωτηθείς κατά πόσο θα μπορούσε να συσταθεί μια«κακή τράπεζα»για να απορροφήσει τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ο τραπεζικός τομέας και οι εποπτικές αρχές «πρέπει να εργαστούν

συντονισμένα για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος». Πρόσθεσε ωστόσο ότι «όλες οι δυνατότητες θα πρέπει να παραμείνουν στο τραπέζι.»

Ο κ. Γεωργιάδης ακόμα ότι η Κύπρος εξακολουθεί να αντιμετωπίζει δυσκολίες αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα όσο θα ανέμενε κανείς.

Σε αντίθεση με την ελληνική οικονομία, η οποία έχει δει περισσότερο από το ένα τέταρτο του ΑΕΠ της να αφανίζεται κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών, ο Υπουργός Οικονομικών είπε ότι η Κύπρος θα χάσει περίπου το μισό σε σχέση με αυτό.

Σύμφωνα με τον ΥΠΟΙΚ, η κατάσταση στην Κύπρο «είναι κακή και δεν προσπάθησα ποτέ να τα παρουσιάσω όλα ρόδινα».

Η χώρα πρέπει να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις και υπήρχαν σημαντικές ελλείψεις, παραδέχτηκε ο Υπουργός.

Αναφορικά με το πώς επηρεάζει η κρίση στην Ουκρανία την Κύπρο, σε σχέση με τις επενδύσεις των Ρώσων στο νησί, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι η Κύπρος μαζί με τους εταίρους της στην ΕΕ υποστηρίζουν μια σαφή, συνεκτική, κοινή στάση η οποία δεν θα πιέζει προς την κατεύθυνση ενός νέου ψυχρού πολέμου.

Η στάση της Κύπρου, πρόσθεσε, βασίζεται στις αρχές της κυριαρχίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ανέφερε ο Κύπριος ΥΠΟΙΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα