Δεν παραλάβαμε οτιδήποτε για ενημέρωση για την οικονομία

15:25 21/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ δεν έχουν λάβει οτιδήποτε ακόμη από πλευράς κυβέρνησης για ενημέρωσή τους σε σχέση με τις εισηγήσεις της Τρόικας και τις αντιπροτάσεις της κυβέρνησης, όπως δήλωσαν σήμερα οι Πρόεδροι των δυο κομμάτων Νίκος Αναστασιάδης και Μάριος Καρογιάν.

Δεν πήραμε ακόμα τίποτε, δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης, απαντώντας σε ερώτηση μετά τη συνάντηση αντιπροσωπειών των δυο κομμάτων, το πρωί στα γραφεία του

ΔΗΣΥ, ενόψει των προεδρικών εκλογών. «Οταν θα πάρουμε θα είμαστε σε θέση να συνδιαβουλευτούμε και να διαμορφώσουμε και εμείς τις δικές μας προτάσεις αρκεί να εφοδιαστούμε, όπως έγινε και με το ΑΚΕΛ, τόσο με τα κείμενα που αφορούν τις προτάσεις της Τρόικας όσο και τις κυβερνητικές προτάσεις», είπε ο κ. Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Ανέφερε πως «είμαστε αποφασισμένοι με υπευθυνότητα και μακριά από λαϊκισμούς ή πολιτικό κόστος να συμβάλουμε και να συνδράμουμε την προσπάθεια ώστε μέσα από αντιπροτάσεις να μειώσουμε την οδυνηρότητα των όποιων μέτρων είτε σε βάρος των εργαζομένων, είτε που θα πλήξουν την κοινωνική συνοχή, είτε που δεν θα συμβάλουν στην ανάπτυξη».

Από την πλευρά του, ο κ. Καρογιάν ανέφερε πως «μέχρι σήμερα ακούμε πληροφορίες ότι θα συγκληθεί, θα ενημερωθούμε, θα μας αποσταλούν».

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε πάρει τίποτε από όλα αυτά. Αναμένουμε να μας αποστείλει η κυβέρνηση τις εισηγήσεις και τις προτάσεις της Τρόικας. Θέλουμε να δούμε και τις προτάσεις της κυβέρνησης», είπε.

Πρόσθεσε πως «εμείς ως ΔΗΚΟ εδώ και πολύ καιρό λέμε ότι είμαστε πρόθυμοι να συμβάλουμε προς την κατεύθυνση δημιουργίας εκείνων των προϋποθέσεων για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων των όποιων μέτρων, και ταυτόχρονα δημιουργίας προϋποθέσεων για να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή, αλλά ταυτόχρονα να υπάρχουν δυνατότητες ανάπτυξης αυτού του τόπου».

«Το ΔΗΚΟ έχει τις θέσεις του και, στη βάση βέβαια και των στοιχείων που θα μας δοθούν, θα αναπροσαρμόσουμε και κάποιες άλλες, γιατί εμείς θέλουμε να είμαστε πάντοτε και δημιουργικοί και ουσιαστικοί και συμβλητικοί», ανέφερε.

Οπως είπε «εμείς ποτέ δεν είχαμε αντιπολιτευτικό πάθος. Το μόνο μας πάθος είναι να υπάρξουν πολιτικές τέτοιες που να μπορέσουν να σπάσουν το σημερινό αδιέξοδο, να ελαχιστοποιήσουν τις επιπτώσεις και ταυτόχρονα να υπάρξουν διαρθρωτικές αλλαγές τέτοιες που να μην σπάζουν την κοινωνική συνοχή αλλά να δημιουργούν προϋποθέσεις για οικονομική ανάπτυξη, που τόση μεγάλη ανάγκη έχει ο τόπος», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα