Διακήρυξη πρωτοβουλίας για λύση στο Κυπριακό από τ/κ ΜΚΟ

17:34 17/2/2014 - Πηγή: OnlyCY

Σε διακήρυξη πρωτοβουλίας λύσης του Κυπριακού προχώρησαν αρκετές τ/κ ΜΚΟ καλώντας και τις αντίστοιχες οργανώσεις στην ε/κ κοινότητα να ενώσουν προσπάθειες μας για μια Ενωμένη Ομόσπονδη Κύπρο.

Στην διακήρυξη αναφέρεται πως “εμείς, ο επιχειρηματικός κόσμος, η επαγγελματική κοινότητα, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και γενικά η κοινωνία των πολιτών, έχουμε σήμερα συνενώσει δυνάμεις για να απαιτήσουμε σεβασμό στα

κοινοτικά, δημοκρατικά και πολιτικά δικαιώματα της τουρκοκυπριακής κοινότητας και λύση του Κυπριακού προβλήματος μέσω της δημιουργίας μιας διζωνικής, δικοινοτικής, «Ενωμένης Ομοσπονδιακής Κύπρου» μέλους της ΕΕ, στη βάση της πολιτικής ισότητας των δύο κοινοτήτων και των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας”.

Μέχρι ακόμη και σήμερα, σημειώνεται, μεγάλος αριθμός κατοίκων της νήσου επηρεάστηκαν και συνεχίζουν να επηρεάζονται από το Κυπριακό πρόβλημα. Συγκεκριμένα, ως Τουρκοκύπριοι, έχουμε παραμεριστεί από τον « Διεθνή Νόμο», έχουμε πληρώσει και συνεχίζουμε να πληρώνουμε γι’ αυτό ακριβά.

“Πιστεύουμε πως η παρούσα συγκυρία προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για λύση σαν αποτέλεσμα των τοπικών και γενικότερων ενυπαρχόντων συμφερόντων. Ίσως για πρώτη φορά στην ιστορία, τα οικονομικά προβλήματα με τα οποία αντιπαλεύουν και οι δύο κοινότητες μπορούν και πρέπει να ξεπεραστούν μέσω μιας κοινής λύσης”, προστίθεται.

Για να απαλλαγούν και οι δύο κοινότητες, συνεχίζει, από τα οικονομικά προβλήματα, για να επιτευχθεί ειρήνη στη γύρω περιοχή, για ευημερία και σταθερότητα και για πλήρη αξιοποίηση των οικονομικών δυνατοτήτων των ενεργειακών πηγών για το καλό και των δύο κοινοτήτων και της ευρύτερης περιοχής, είμαστε πεπεισμένοι για την επείγουσα ανάγκη επίτευξης λύσης, καταλήγει η διακήρυξη.

Οι υπογράφοντες την Διακήρυξη είναι οι ακόλουθες οργανώσεις -

KTOEÖS [Συντεχνία Τουρκοκυπρίων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ]KTÖS [Συντεχνία Τουρκοκυπρίων Διδασκάλων ]DEV-İŞ [Ομοσπονδία Επαναστατικών Συνδικάτων] (DGİŞ, Emek İş, Mağusa Türk Genel İş, Petrol-İş)
BES [Συντεχνία Δημοτικών Εργατών]TÜRK-SEN [Ομοσπονδία συνδικάτων Τούρκων Εργατών] (EL-SEN, TEL SEN, LİMAN SEN, BANK SEN, HAVA-SEN, GIDA-SEN, HTKS)
KTAMS [Συντεχνία Τουρκοκυπρίων Δημοσίων Υπαλλήλων]KOOP-SEN [Συντεχνία Εργαζομένων Συνεργατισμού]GÜÇ-SEN [Συντεχνία Εργαζομένων Τελωνείων]TIP-İŞ [Συντεχνία Τουρκοκυπρίων Ιατρών)]ÇAĞ-SEN [Ένωση Δημοσίων Υπαλλήλων ]DAÜ BİR-SEN [Συντεχνία Ενότητας και Αλληλεγγύης EMU]BASIN-SEN [Συντεχνία Εργαζομένων ΜΜΕ]DAÜ-SEN [Συντεχνία Εργατών Τελωνείων]KAMU-SEN [Ένωση Τουρκοκυπρίων Δημοσίων Υπαλλήλων]MEC-SEN [Συντεχνία Υπαλλήλων Βουλής ]K.T.M.M.O.B. [Επιμελητήριο Συνεργαζομένων Τουρκοκύπριων Αρχιτεκτόνων και Πολιτικών Μηχανικών]K.T.T.O. [Τουρκοκυπριακό Εμπορικό Επιμελητήριο]KIBSO [Τουρκοκυπριακό Βιομηχανικό Επιμελητήριο]KTEZO [Τουρκοκυπριακό Επιμελητήριο Καταστηματαρχών και Βιοτεχνών ]İŞAD [ Σύνδεσμος Τουρκοκυπρίων Επιχειρηματιών]GİAD [Σύνδεσμος Τουρκοκυπρίων Νέων Επιχειρηματιών ]KITOB [ Σύνδεσμος Ξενοδόχων Βόρειας Κύπρου]KTİMB [Σύνδεσμος Τουρκοκυπρίων Εργοληπτών]K.T.İŞVERENLER SENDİKASI [ Ένωση Τουρκοκυπρίων Εργοδοτών]

Keywords
Τυχαία Θέματα