Διαμαρτυρία για την ανεργία και τις προσλήψεις στα κατεχόμενα

12:32 24/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Εκδήλωση ενάντια στην ανεργία και τις προσλήψεις της «κυβέρνηση» του κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ), αλλά και την ανεξέλεγκτη παραχώρηση «υπηκοοτήτων» του ψευδοκράτους, πραγματοποίησε χθες, μπροστά από το κτίριο της «πρωθυπουργίας» στην κατεχόμενη Λευκωσία, το κίνημα κοινοτικής ύπαρξης.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, στην εκδήλωση συμμετείχε πλήθος κόσμου και περί τις 42 συντεχνίες, μη κυβερνητικές οργανώσεις και κόμματα της αντιπολίτευσης. Οι διαμαρτυρόμενοι κρατούσαν πανό και πλακάτ με τα συνθήματα «Όχι στις ανεξέλεγκτες υπηκοότητες», «ΑΚΡ + ΚΕΕ

= Εξάλειψη των Τ/κ».

Ανακοίνωση του κινήματος ανέγνωσε ο πρόεδρος της KTOEÖS, Ταχίρ Γκιοκτσιεμπέλ, στην οποία επέκρινε έντονα την «κυβέρνηση» του ΚΕΕ για τους χειρισμούς της στα πιο πάνω θέματα, ως επίσης και για την καταστρατήγηση όλων των κανονισμών και θεσμών.

Ο Γκιοκτσιεμπέλ είπε επίσης ότι το ΚΕΕ προσέλαβε παράνομα 990 «έκτακτους υπαλλήλους» προερχόμενους από το κόμμα, στους οποίους δεν συμπεριλαμβάνονται οι 302 πρώην εργαζόμενοι στις «τ/κ αερογραμμές».

Πρόσθεσε δε ότι τον Ιανουάριο, το ΚΕΕ προχώρησε στην εργοδότηση άλλων 300 ατόμων, μεταξύ αυτών και συγγενικά πρόσωπα στελεχών του κόμματος. Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι το κίνημα κοινοτικής ύπαρξης δεν θα παραμείνει απλός θεατής στα όσα διαδραματίζονται και θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις του.

Να σημειωθεί ότι το κίνημα πραγματοποίησε στις 18 Ιανουαρίου μπροστά από το κτίριο του «υπουργείου εσωτερικών», εκδήλωση ενάντια στην παραχώρηση «υπηκοοτήτων».

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο πρόεδρος της ΚΤΑΜS, Αχμέτ Καπτάν, επέκρινε την ανεξέλεγκτη παραχώρηση «υπηκοοτήτων» από την «κυβέρνηση» του ΚΕΕ, λέγοντας ότι το 2009 παραχωρήθηκαν 936 συνολικά υπηκοότητες, το 2010 παραχωρήθηκαν 635, το 2011 αυξήθηκαν στις 1421, το 2012 στις 1955 και κατά τις πρώτες 15 μέρες του 2013, παραχωρήθηκε η «υπηκοότητα» του ψευδοκράτους σε 150 άτομα.

Keywords
Τυχαία Θέματα