Δικηγόρος της Σκορδέλη: Η κατηγορούσα Αρχή απέτυχε παταγωδώς να αποδείξει την ενοχή της στην υπόθεση της δολοφονίας Χατζηκωστή

17:51 16/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Με την υποβολή ότι η κατηγορούσα Αρχή απέτυχε παταγωδώς να αποδείξει πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας την ενοχή της 3ης κατηγορούμενης στην υπόθεση της δολοφονίας του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος “Δίας” και της τηλεόρασης “Σίγμα” Άντη Χατζηκωστή, Έλενας Σκορδέλη, ολοκλήρωσε την τελική του αγόρευση ο συνήγορος υπεράσπισης Μιχαλάκης Κυπριανού.

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, η οποία διεξάγεται ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, ο κ. Κυπριανού είπε ότι “η μη ύπαρξη μαρτυρίας ή έστω και ισχυρισμού ότι η 3η κατηγορούμενη

έδωσε χρήματα, για την θανάτωση του Άντη Χατζηκωστή, δημιουργεί ένα τεράστιο κενό, μία μεγάλη οπή, στην προσπάθεια της κατηγορούσας Αρχής να εμπλέξει την κατηγορούμενη 3 στις κατηγορίες συνωμοσίας και της διάπραξης φόνου, που επιφέρει την εσχάτη των ποινών”.

“Η παντελής απουσία οποιασδήποτε μαρτυρίας”, πρόσθεσε, “ή έστω και ισχυρισμού ότι η κατηγορούμενη 3 γνώριζε ή έστω μίλησε καθόλου ή συναντήθηκε ποτέ με τους φερόμενους, σύμφωνα πάντοτε με τους ισχυρισμούς της κατηγορούσας Αρχής, εκτελεστές του εγκλήματος, δηλαδή των πραγματικών συντελεστών του εγκλήματος δημιουργεί ακόμη ένα μεγάλο ρήγμα και ένα αγεφύρωτο κενό στην υπόθεση κατά της Έλενας Σκορδέλη”.

Ο δικηγόρος της Σκορδέλη υπέβαλε στο δικαστήριο ότι “η κατηγορούσα Αρχή απέτυχε παταγωδώς να αποδείξει πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας την ενοχή της κατηγορούμενης 3″, προσθέτοντας πως η υπεράσπιση προσδοκεί πως η εντιμότητα των δικαστών “θα κωφεύσει στις συντονισμένες κραυγές και την ομοβροντία των κακόβουλων δημοσιευμάτων και των εντυπώσεων, που σκόπιμα καλλιέργησαν σε βάρος της 3ης κατηγορούμενης”.

Πρόσθεσε πως η υπεράσπιση είναι περήφανη για το σύστημα δικαιοσύνης και δεν αμφιβάλλει ούτε αμφισβητεί ότι τα δικαστήρια δικάζουν αποκλειστικά και μόνον με βάση την ενώπιον τους μαρτυρία.

“Εμείς τρέφουμε εμπιστοσύνη στη δικαστική σας συνείδηση και στον σεβασμό σας προς τον όρκο σας ότι θα απονέμετε δικαιοσύνη σύμφωνα με το Νόμο και το Σύνταγμα”, συμπλήρωσε.

Ο κ. Κυπριανού συνέχισε λέγοντας πως η κατηγορούσα Αρχή “απέτυχε να αποσείσει από τους ώμους της το βάρος να αποδείξει την ενοχή του 2ου κατηγορούμενου Τάσου Κρασοπούλη και της 3ης κατηγορούμενης και συνεπώς δικάζονται στην αθώωση και απαλλαγή τους”.

Η διαδικασία ενώπιον του Κακουργιοδικείου θα συνεχιστεί αύριο στις 11:00, με την τελική αγόρευση του συνηγόρου υπεράσπισης του 1ου κατηγορούμενου, Ανδρέα Γρηγορίου, Μιχάλη Πική.

Ο κ. Πικής, μέσω του πελάτη του, ζήτησε από τον Πρόεδρο του Κακουργιοδικείου ολιγοήμερη αναβολή, αναφέροντας ότι δεν έχει ολοκληρώσει την τελική αγόρευση του.

Ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου απέρριψε το αίτημα, αιτιολογώντας ότι το χρονικό διάστημα που δόθηκε στο συνήγορο υπεράσπισης του 1ου κατηγορούμενου ήταν πάρα πολύ μεγάλο και δεν τίθεται θέμα νέας αναβολής.

Keywords
Τυχαία Θέματα