Δηλώσεις Γ. Λουκαΐδη για προσχέδιο έκθεσης ΓΓ ΟΗΕ, Γ. Λιλλήκα, Οικονομία, Κυπριακό

18:09 9/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Απάντηση Γ. Λουκαΐδη στον Γ. Λιλλήκα για το προσχέδιο της έκθεσης του ΓΓ των ΗΕ

O Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης δήλωσε ότι ο Γιώργος Λιλλήκας σε σημερινή του δήλωση για το προσχέδιο της έκθεσης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών αποκάλυψε για μια ακόμα φορά την προσφιλή τακτική των διαστρεβλώσεων, των ανυπόστατων ισχυρισμών και του άκρατου λαϊκισμού με την οποία πολιτεύεται.

“Ο κ. Λιλλήκας ισχυρίστηκε ότι το προσχέδιο της έκθεσης επιβεβαιώνει την πρόθεση των Ηνωμένων Εθνών να κωδικοποιήσουν

τις δικές μας υποχωρήσεις ως συγκλίσεις. Εξ’ όσων γνωρίζουμε δεν υπάρχει καμιά τέτοια αναφορά στον εν λόγω προσχέδιο και συνεπώς δύο τινά μπορούν να συμβαίνουν. Είτε ο κ. Λιλλήκας δεν είναι καλά πληροφορημένος, είτε συνειδητά διαστρεβλώνει την πραγματικότητα προσαρμόζοντας την στα μέτρα που του επιτρέπουν να επιδίδεται σε μια δημαγωγία χωρίς όρια”, είπε.

Όσον αφορά στα περί υποχωρήσεων, σημειώνουμε συνέχισε, απλώς ότι αυτά που ο κ. Λιλλήκας ονομάζει υποχωρήσεις είναι διαχρονικές θέσεις αρχών που διασφαλίζουν πάγιες μας θέσεις για ένα κράτος με μία και μόνη κυριαρχία, ιθαγένεια και διεθνή προσωπικότητα. “Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που ο κ. Έρογλου επιχειρεί να τις ακυρώσει από την πρώτη μέρα της ανάληψης της ηγεσίας της Τουρκοκυπριακής κοινότητας. Για αυτό και το μεγαλύτερο δώρο προς τον κ. Έρογλου είναι η εξουδετέρωση αυτών των θέσεων που επιχειρεί ο κ. Λιλλήκας ενδεδυμένος με το μανδύα του «πατριωτισμού», σημείωσε.

Ο κ. Λιλλήκας ισχυρίστηκε επίσης, είπε ο κ. Λουκαΐδης ότι «η έκθεση διασυνδέει το φυσικό αέριο και τους υδρογονάνθρακες της Κυπριακής Δημοκρατίας με τη λύση του Κυπριακού», ότι «στόχος είναι να μετατραπεί το ζήτημα του φυσικού αερίου σε δικοινοτική διαφορά» και ότι «αποκρύβονται οι απειλές της Τουρκίας».

“Πέραν του ότι ο κ. Λιλλήκας διαστρεβλώνει και εδώ βάναυσα την πραγματικότητα, φαίνεται ότι αγνοεί επίσης το γεγονός ότι τόσο τα Ηνωμένα Έθνη όσο και όλα τα κράτη μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν επανειλημμένα δημοσίως τοποθετηθεί υπέρ του αναφαίρετου δικαιώματος της Κυπριακής Δημοκρατίας για πλήρη άσκηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνης”, είπε.

Προφανώς ο κ. Λιλλήκας, σημείωσε, αγνοεί ότι ακριβώς αυτή η διπλωματική θωράκιση αποτέλεσμα των σωστών μας χειρισμών σε όλα τα επίπεδα, μας επέτρεψε να βρισκόμαστε σήμερα στο δεύτερο γύρο αδειοδοτήσεων για ερευνητικές γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ, ενώ οι απειλές και οι εκφοβισμοί της Τουρκίας έχουν ουσιαστικά πέσει στο κενό. “Είναι αυτή η πολιτική η οποία δεν επέτρεψε στην Τουρκία να κρατά από τη μία άλυτο το Κυπριακό και από την άλλη να καθιστά την Κύπρο όμηρο της μη λύσης μη επιτρέποντας της να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη”, κατέληξε.

Απάντηση Γ. Λουκαΐδη στον Γ. Λιλλήκα περί πριμοδότησης από ΔΗΣΥ

Λυπούμαστε, είπε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης που ο κ. Λιλλήκας μας αναγκάζει εκ νέου να επανέλθουμε “για να απαντήσουμε στα ψεύδη που ο ίδιος προσωπικά παράγει και που το επιτελείο του ανακυκλώνει για τα περί πριμοδότησης του κ. Σταύρου Μαλά από τον ΔΗΣΥ. Αυτό είναι, δυστυχώς, το επίπεδο της πολιτικής ηθικής και δεοντολογίας του κ. Λιλλήκα”.

“Αντί να καταθέτει θέσεις και προτάσεις, αντί να επιχειρεί να πείσει τους πολίτες ότι έχει την πολιτική αξιοπιστία και ότι θα αποδειχτεί συνεπής στα όσα θεωρητικά διακηρύσσει, επιλέγει τον ανέντιμο δρόμο του πολιτικού ψιθύρου και του κουτσομπολιού, διαδίδοντας ασύστολα ψέματα”, πρόσθεσε. Προφανώς, συνέχισε, το πράττει γιατί κατανοεί ότι δεν μπορεί να επιχειρήσει να πείσει διαφορετικά, παρά μόνο χρησιμοποιώντας αναχρονιστικές πρακτικές που οδηγούν την πολιτική ζωή δεκαετίες πίσω.

“Πλανάται όμως πλάνη οικτρά, υποτιμώντας τόσο πολύ την νοημοσύνη του κόσμου της Αριστεράς. Όταν μάλιστα ανασύρει τα ίδια εκβιαστικά ψευδοδιλλήματα με τα οποία απευθυνόταν στους ΑΚΕΛικούς ψηφοφόρους και στις προηγούμενες Προεδρικές Εκλογές. Αντίστοιχα και σε αυτές τις εκλογές προβάλλει το ίδιο ψευδοδίλλημα, ότι δήθεν μόνο αυτός μπορεί να αποτρέψει την επάνοδο του ΔΗΣΥ στην εξουσία”, συμπλήρωσε.

Ο κ. Λουκαΐδης παρέθεσε αυτούσιες δηλώσεις του κ. Λιλλήκα του 2007 και τις σημερινές:

“31.08.2007

«Δεν έχω πειστεί για την ορθότητα της απόφασης της ηγεσίας του ΑΚΕΛ για διεκδίκηση της προεδρίας στη χρονική αυτή στιγμή. Δεν έχω πειστεί για την αναγκαιότητα και τους πολιτικούς λόγους που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση η οποία προσέδωσε νόημα και προοπτικές στη συναγερμική υποψηφιότητα του κ. Γιαννάκη Κασουλίδη»

«Η επανεκλογή του Τάσσου Παπαδόπουλου είναι αυτή που διασφαλίζει τη μη επιστροφή του Συναγερμού στην εξουσία».

07.01.2013

«Οι πολίτες γνωρίζουν ότι η δική μας υποψηφιότητα είναι αυτή, η οποία μπορεί να αποτρέψει στο δεύτερο γύρο την επαναφορά στην Κύπρο νεοφιλελεύθερων πολιτικών».

“Ο κόσμος της Αριστεράς απάντησε με την ψήφο του στα ίδια εκβιαστικά ψευδοδιλλήματα που του έθετε ο κ. Λιλλήκας πριν πέντε χρόνια. Τώρα που τον γνωρίζει ακόμη καλύτερα, ο περήφανος κόσμος της Αριστεράς θα πρέπει να του δώσει ακόμη πιο ηχηρή απάντηση”, κατέληξε.

Απάντηση Γ. Λουκαΐδη στον Γ. Λιλλήκα για Κυπριακό και Οικονομία

Στην έκρηξη λαϊκισμού και ψευδολογίας από πλευράς του κ. Λιλλήλα, είπε ο κ. Λουκαΐδης, θα επιλέξουμε να του απαντήσουμε με τα δικά του λόγια, τα οποία αποκαλύπτουν τον τραγικά αντιφατικό, λαϊκίστικο και καιροσκοπικό χαρακτήρα της υποψηφιότητας του.

Για το Κυπριακό

Ο κ. Λιλλήκας του 2008, συνέχισε ο κ. Λουκαΐδης, λέει στον κ. Λιλλήκα του 2012 ότι η πολιτική του οδηγεί στη διχοτόμηση:

«… Χρειάστηκε σκληρή συζήτηση και προσωπική τηλεφωνική παρέμβαση του τότε Γ.Γ. του ΟΗΕ κ. Κόφι Ανάν προς τον κ. Ταλάτ, για να επαναβεβαιωθεί ότι η επιδιωκόμενη λύση θα είναι η δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία. Και αυτό γιατί δεδηλωμένη θέση της Άγκυρας είναι ο Συνεταιρισμός δύο ίσων κρατών. Εγκατάλειψη της 8ης Ιουλίου “αποδεσμεύει” την Τουρκία όσον αφορά στη μορφή της λύσης..»

Εφημερίδα «Άποψη», 14/04/2008

Για την οικονομία και το μνημόνιο

Παρουσιάζουμε, συνέχισε, τον μνημονιακό Λιλλήκα του Ιούνη του 2012 να απαιτεί μνημόνιο και να απορρίπτει τον διακρατικό δανεισμό, έστω για να κερδίσουμε πολύτιμο χρόνο, να συγκρούεται με τον αντιμνημονιακό Λιλλήκα των τελευταίων εβδομάδων, που θα απαλλάξει την Κύπρο από το μνημόνιο στους επόμενους μήνες. Παράθεσε δηλώσεις του κ. Λιλλήκα -

«Ο δανεισμός από τρίτη χώρα δεν επιλύει το πρόβλημα, απλά προσφέρει παράταση χρόνου για μετέπειτα προσφυγή στο μηχανισμό, με δυσμενέστερους, όμως, όρους».

14/6/2012

«Η έκκληση μας προς την κυβέρνηση είναι να μην φοβηθεί το όποιο πολιτικό κόστος, το οποίο θα πρέπει να είναι έτοιμες όλες οι πολιτικές δυνάμεις να επωμιστούν».

28/8/2012

Ο κ. Λιλλήκας, πρόσθεσε ο κ. Λουκαΐδης, δεσμεύτηκε ότι εάν οι πολίτες τον τιμήσουν με την ψήφο τους στο ανώτατο αξίωμα «εντός του 2013 θα αποδεσμευτούμε από το μνημόνιο της τρόικας».

Keywords
Τυχαία Θέματα