ΕΔΕΚ: Παραμένουν τα ερωτήματα και μετά την κατάθεση του Προέδρου

20:24 27/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΣ ΕΔΕΚ Δημήτρης Παπαδάκης δήλωσε την Τρίτη πως «παραμένουν κρίσιμα ερωτήματα και μετά από την κατάθεση στην Ερευνητική Επιτροπή για την Οικονομία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη».

«Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το μέγα θέμα της εκροής καταθέσεων πριν από την απόφαση του κουρέματος δεν περιλαμβανόταν στους όρους της διερευνητικής επιτροπής», είπε ο κ. Παπαδάκης.

Ανέφερε, επίσης, ότι «μη ικανοποιητικές θεωρούμε τις απαντήσεις που έδωσε ο Πρόεδρος

της Δημοκρατίας σε ό,τι αφορά και την αποδοχή της απόφασης καταλήστευσης καταθέσεων, αλλά και σε ό,τι αφορά τη μη προσφυγή εναντίον της απόφασης ενώπιον αρμοδίων Ευρωπαϊκών Δικαστικών οργάνων».

Ο κ. Παπαδάκης εξέφρασε την εκτίμηση ότι «οι πολίτες έχουν σχηματίσει άποψη τόσο για τις βαρύτατες ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης για την αμέλεια, τους δισταγμούς και την ατολμία της να πάρει αποφάσεις επί πέντε ολόκληρα χρόνια όσο και για την άτολμη, απροετοίμαστη και μη διεκδικητική διαχείριση από την παρούσα κυβέρνηση».

«Ανεξάρτητα από τα κενά και τις παραλείψεις σε ό,τι αφορά τους όρους εντολής της ερευνητικής επιτροπής και το μη ολοκληρωμένο της διερεύνησης θα αναμένουμε το πόρισμα της επιτροπής με την προσδοκία ότι θα συνεισφέρει σ’ αυτό που απαιτεί ο λαός.
Κάθαρση και τιμωρία», είπε καταλήγοντας ο κ. Παπαδάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα