ΕΔΕΚ: Στοχευμένη επιβολή κομίστρων στα μέσα συγκοινωνίας

13:53 23/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Πιο στοχευμένα κόμιστρα στα λεωφορεία για τους μαθητές προτείνει το ΚΣ ΕΔΕΚ δια του Βουλευτή του Νίκου Νικολαΐδη, ο οποίος σε δηλώσεις του σήμερα στη Βουλή, σημείωσε ότι η ισοπεδωτική επιβολή κομίστρων είναι λανθασμένη και κάλεσε την Κυβέρνηση να κάνει δεύτερες σκέψεις.

Αναφερόμενος στην επιβολή από πλευράς της Κυβέρνησης, κομίστρων για τα μέσα μαζικής συγκοινωνίας

χωρίς εξαιρέσεις είπε ότι «είναι μια εξέλιξη, η οποία αν δεν διαφοροποιηθεί θα επιφέρει καίριο πλήγμα τόσο στο θεσμό της δωρεάν μεταφοράς μαθητών – των μαθητικών λεωφορείων – όσο και στις δημόσιες συγκοινωνίες, αυτές καθ’ εαυτές».

«Αντί να ληφθούν μέτρα τα οποία να ενισχύουν και να διευκολύνουν, να ενθαρρύνουν τους νέους μας, που είναι το μέλλον αυτού του τόπου, να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής διακίνησης, μπαίνουν κόμιστρα τα οποία κάθε άλλο κινούνται προς την κατεύθυνση αυτή», ανέφερε ο κ. Νικολαΐδης.

Υπενθύμισε ότι πρόκειται για 15 ευρώ το μήνα για τις πρωινές μετακινήσεις και 20 ευρώ το μήνα για τις απογευματινές τους μετακινήσεις των μαθητών.

Συνέχισε λέγοντας ότι «μέσα σ’ αυτή την κρίσιμη και σκληρή οικονομική συγκυρία, η οποία πλήττει ιδιαίτερα τις χαμηλές εισοδηματικές τάξεις του λαού μας, θεωρούμε ότι δεν δικαιολογείται να επιβληθεί αυτή η φορολογία – γιατί περί φορολογίας πρόκειται – και να ζητηθεί από τον ανάπηρο, τον πολύτεκνο, τον άνεργο πατέρα να πληρώνει για κάθε παιδί του περίπου 35 ευρώ τον μήνα για τις μετακινήσεις του το πρωί και το απόγευμα».

Ευχήθηκε «να γίνουν δεύτερες σκέψεις». «Τέτοιου είδους ζητήματα δεν μπορούν αν αντιμετωπίζονται μονοδιάστατα και ως απλοί αριθμοί», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «θεωρούμε ότι πρέπει να ζυγίζονται πολύ αυτές οι αποφάσεις ούτως ώστε να είναι ισορροπημένες και να εξυπηρετούν και το ευρύτερο γενικό καλό, αλλά και το μέλλον του τόπου».

Κληθείς να πει ποια είναι η πρόταση της ΕΔΕΚ ο κ. Νικολαΐδης είπε ότι θα μπορούσαν τα κόμιστρα να μπουν με τρόπο πιο στοχευμένοΑ εκεί όπου υπάρχει μια δυνατότητα».

Πρότεινε όπως τα κόμιστρα εισαχθούν με βάση εισοδηματικά κριτήρια. Η ισοπεδωτική επιβολή κομίστρων είναι λανθασμένη, είπε τέλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα