Έφοδος αστυνομίας σε όλες τις επαρχίες για τον ηλεκτρονικό τζόγο

08:54 22/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Αστυνομία, συνεχίζοντας τη δραστηριότητά της για καταπολέμηση του φαινομένου του ηλεκτρονικού τζόγου και της κυβείας, προέβη χθες βράδυ σε συντονισμένες επιχειρήσεις και σημαντικό αριθμό ελέγχων και καταγγελιών σε όλες τις επαρχίες.

Στην επαρχία Λεμεσού μέλη της Αστυνομίας εισήλθαν για έλεγχο με δικαστικό ένταλμα σε οικία, ιδιοκτησία 65χρονου, στην οποία εντοπίστηκαν 10 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων ο ιδιοκτήτης της οικίας και ένα φρουρός ασφαλείας, ο οποίος εξασκούσε το επάγγελμα χωρίς άδεια και αφού συνελήφθη

για αυτόφωρο αδίκημα, τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Κατά την έρευνα, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 16 πύργοι ηλεκτρονικών υπολογιστών και δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές που φαίνονται να μετατρέπονται σε μηχανές τυχερού παιγνίου, καθώς και οκτώ ειδικές κάμερες.

Στην επαρχία Λευκωσίας, διενεργήθηκαν έλεγχοι με δικαστικά εντάλματα σε καφενείο και σε πρακτορείο στοιχημάτων, ιδιοκτησία 37χρονου. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν δύο πύργοι ηλεκτρονικών υπολογιστών που φαίνονται να μετατρέπονται σε μηχανές τυχερού παιγνίου, μια τηλεόραση και ένας θερμικός εκτυπωτής, καθώς και 106 τραπουλόχαρτα, ένα τραπέζι και χρηματικό ποσό, ύψους €160. Επίσης, εντοπίστηκαν οκτώ πρόσωπα, να επιδίδονται σε κυβεία με χρήματα.

Στην επαρχία Λάρνακας εξάλλου, έγιναν έλεγχοι σε δύο υποστατικά με δικαστικά εντάλματα. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου που διενεργήθηκε στο ένα από τα δύο υποστατικά, εντοπίστηκαν επτά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων ο ιδιοκτήτης του υποστατικού και μια υπάλληλος, ενώ παραλήφθηκαν εννιά πύργοι ηλεκτρονικών υπολογιστών που φαίνονται να μετατρέπονται σε μηχανές τυχερού παιγνίου και χρηματικό ποσό, ύψους €274. Τόσο ο ιδιοκτήτης, όσο και η υπάλληλος συνελήφθηκαν και τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Στη διάρκεια του ελέγχου στο δεύτερο υποστατικό δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε το επιλήψιμο.

Στην επαρχία Αμμοχώστου διενεργήθηκαν έλεγχοι με δικαστικά εντάλματα σε καφενείο και πρακτορείο στοιχημάτων αντίστοιχα. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν συνολικά 18 πύργοι ηλεκτρονικών υπολογιστών που φαίνονται να μετατρέπονται σε μηχανές τυχερού παιγνίου, δύο θερμικοί εκτυπωτές, 11 κάμερες, οι οποίες κατέγραφαν σε δημόσιο μέρος και δύο οθόνες.

Εξάλλου, στην επαρχία Πάφου, διενεργήθηκαν έλεγχοι με δικαστικά εντάλματα σε τρία υποστατικά, στη διάρκεια των οποίων, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 38 πύργοι ηλεκτρονικών υπολογιστών που φαίνονται να μετατρέπονται σε μηχανές τυχερού παιγνίου, χρηματικό ποσό ύψους €218, 138 φίσιες, 52 τραπουλόχαρτα και ένα τραπέζι οβάλ με πράσινη τσόχα. Επίσης, εντοπίστηκαν έξι πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και ο υπεύθυνος ενός από τα υποστατικά, να επιδίδονται σε κυβεία με χρήματα. Οι εξετάσεις για τις πιο πάνω υποθέσεις συνεχίζονται, ενώ οι εκστρατείες της Αστυνομίας θα συνεχιστούν σε παγκύπρια βάση.

Keywords
Τυχαία Θέματα