Ευθύνες για την ‘επιτροπή αποζημιώσεων’ στην Κυβέρνηση

14:06 28/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών αναφέρει ότι «δυστυχώς η Κυβέρνηση και η Βουλή, παρά τις εκκλήσεις και τις διακηρύξεις δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα προς την κατεύθυνση της αποτροπής των Ελληνοκυπρίων ιδιοκτητών να προσφεύγουν στη λεγόμενη επιτροπή αποζημιώσεων στα κατεχόμενα».

Σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Οικολόγων αναφέρει ότι «πολλοί συμπατριώτες μας, υπό την πίεση της οικονομικής κρίσης και την ανυπαρξία οποιονδήποτε μέτρων αποτροπής, παρασύρθηκαν από τα λεγόμενα Κύπριων δικηγόρων και έχουν προσφύγει

ήδη στην ‘επιτροπή’ συμμετέχοντας σ’ αυτό το παιχνίδι αποξένωσης της περιουσίας τους και επίλυσης δια της πλάγιας οδού της πτυχής του περιουσιακού».

Προσθέτει ότι «τις τελευταίες εβδομάδες αυτοί οι κύκλοι ενέτειναν τις προσπάθειες τους για άγρα πελατών χρησιμοποιώντας ως μπαμπούλα τη λήξη τις προθεσμίας υποβολής αιτήσεων στη λεγόμενη επιτροπή αποζημιώσεων που υποτίθεται ότι ήταν ο Δεκέμβριος του 2011».

Το Κίνημα Οικολόγων αναφέρει ότι «πρόσφατα ανακοινώθηκε στα κατεχόμενα από το λεγόμενο πρόεδρο της ‘επιτροπής αποζημιώσεων’ ότι η διορία επεκτάθηκε μέχρι το Δεκέμβριο του 2013 (εκτός εάν προκύψει συμφωνία διευθέτησης συντομότερα)».

Προσθέτει ότι «από τον απολογισμό της δράσης της λεγόμενης επιτροπής φαίνεται καθαρά ότι πρόκειται για εργαλείο αποζημίωσης όπου κάποιοι Ελληνοκύπριοι ιδιοκτήτες ξεπουλούν τις περιουσίες τους ‘έναντι ενός πιάτου φακής’».

Το Κίνημα Οικολόγων εκτιμά ότι «για αυτό το ξεπεσμό, που υποσκάπτει τα συλλογικά δικαιώματα των Κύπριων πολιτών, έχουν ευθύνη η Κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία που άφησαν τους ανυποψίαστους πρόσφυγες εύκολη λεία στα χέρια ανθρώπων που μόνο κίνητρο έχουν το κέρδος».

Keywords
Τυχαία Θέματα