Έκκληση Γ. Τάσου για αποζημίωση των πατατοπαραγωγών λόγω παγετού

12:25 15/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Επίτροπος Γεωργίας του ΔΗΣΥ, Βουλευτής, Γεώργιος Τάσου, καλεί την Κυβέρνηση και ειδικότερα τον Υπουργό Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Σοφοκλή Αλετράρη, «να δώσει άμεσα τις απαραίτητες οδηγίες προς τους λειτουργούς του Υπουργείου του και στον Οργανισμό Γεωργικής Ασφάλισης ώστε να προχωρήσουν στην καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών, με στόχο οι πατατοπαραγωγοί να βοηθηθούν οικονομικά, το συντομότερο δυνατό, για να μπορέσουν να παραμείνουν στη γη των πατέρων τους».

Σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Τάσου αναφέρει ότι «οι έντονες συνεχείς βροχοπτώσεις,

οι πλημμύρες και οι εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, σε συσχετισμό με τους παγετούς, κατέστρεψαν σχεδόν το σύνολο των πατατοφυτειών της χειμερινής και ανοιξιάτικης εσοδείας».

Προσθέτει ότι «αποτέλεσμα αυτών των καταστροφών είναι οι λιγοστοί εναπομείναντες πατατοπαραγωγοί να βρίσκονται σήμερα σε απόγνωση αφού είδαν τους κόπους τους να χάνονται μέσα από τις θεομηνίες και να οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια σε οικονομικό μαρασμό και χρεοκοπία αυξάνοντας τα συσσωρευμένα χρέη τους στις τράπεζες».

Ο κ. Τάσου, αναφέρει, επίσης, ότι «όλοι οι κλάδοι του αγροτικού τομέα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης και ειδικότερα ο τομέας της πατατοκαλλιέργειας βρίσκεται στα πρόθυρα της διάλυσης με τα ακραία καιρικά φαινόμενα που επηρέασαν το νησί μας τις τελευταίες εβδομάδες να δίνουν την χαριστική βολή», καταλήγει η γραπτή δήλωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα