Εκκληση για συγκέντρωση 1 τρις δολλαρίων για τη Συρία, απηύθυνε η Αστον

17:11 22/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Εκπροσωπώντας την Υπατη Εκπρόσωπο Εξωτερικών της ΕΕ Κάθριν Αστον, ο Τσέχος Επίτροπος Στέφαν Φούλε μετέφερε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, γραπτή δήλωσή της στην οποία, μεταξύ άλλων, απευθύνεται έκκληση στη διεθνή κοινότητα να συγκεντρωθούν, μέχρι το τέλος του έτους, ένα τρισεκατομμύριο δολάρια προκειμένου να δοθούν στα 5,5 εκατομμύρια των Σύρων που χρειάζονται αρωγή.

Σύμφωνα με τη δήλωση της κ. Αστον, οι Σύροι που χρειάζονται άμεσα βοήθεια ανέρχονται στα 4,25 εκατομμύρια εντός της Συρίας και στα 1,25 εκατομμύρια στις γειτονικές χώρες.

Σύμφωνα

με τα στοιχεία της Υπατης Εκπροσώπου Εξωτερικών της ΕΕ, ο Λίβανος, η Ιορδανία και η Τουρκία θα δεχθούν περίπου 1,5 εκατομμύριο Σύρους πρόσφυγες.
Οπως διευκρινίζεται στην επιστολή, οι Σύροι πρόσφυγες θα αναλογούν στο 25% του πληθυσμού του Λιβάνου και το 60% του πληθυσμού της Ιορδανίας.

Στην επιστολή διαβεβαιώνεται ότι η ΕΕ έχει ήδη προχωρήσει στην εκταμίευση 860 εκατομμυρίων, που θα δοθούν ως βοήθεια στον πληθυσμό της Συρίας αλλά, όπως υπολογίζεται, το ποσό που θα χρειασθεί τελικά είναι 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.

Στην επιστολή της κ. Αστον αναφέρεται ότι, ειδικά για την Τουρκία, έχουν δοθεί ήδη 600 εκατομμύρια ευρώ, για υποβοήθηση του έργου της στην υποδοχή και φιλοξενία Σύρων προσφύγων και το συνολικό ποσό που θα δοθεί στην γειτονική χώρα θα φθάσει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα