Τέθηκαν υπό έλεγχο οι πυρκαγιές στην Επισκοπή, Ανώγυρα και Πύργο Τηλλυρίας (upd)

17:18 17/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τελευταία ενημέρωση 09.25 – 18/8/2013: Υπό έλεγχο τέθηκαν όλες οι πυρκαγιές στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου. Δυνάμεις του πυροσβεστικού σώματος και του Τμήματος Δασών έδιναν μάχη κατά τη διάρκεια της νύκτας καθώς τα πτητικά μέσα δεν μπορούσαν να συνδράμουν στις προσπάθειες κατάσβεσης. Παρεκκλησιά, Ύψωνας, Επισκοπή, Ανώγυρα, Χόλη, Πύργος Τυλληρίας οι περιοχές που τυλίχτηκαν στις φλόγες.

Υπό Πλήρη Έλεγχο Η Πυρκαγιά Στη Νεκρή Ζώνη Στον Κάτω Πύργο

Τελευταία ενημέρωση 20.11:Σύμφωνα με τον Αντρέα Χρήστου, εκπρόσωπο του Τμήματος Δασών, η πυρκαγιά στον Πύργο Τηλλυρίας

είναι και αυτή ανεξέλεγκτη.

Eνημέρωση 20.05: Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λίζα Κεμιτζιή, δύο πυρκαγιές βρίσκονται στις 20.00 εκτός ελέγχου, αυτή στην Επισκοπή και αυτή στην Ανώγυρα. Δύο στέγες καινούριων οικιών και ένα μηχανουργείο υπέστησαν ζημιές από τις πυρκαγιές ενώ μέλος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας υπέστη εγκαύματα. Στις φλόγες τυλίχτηκε και πυροσβεστικό όχημα τοπικού κυνηγετικού συλλόγου.

Eνημέρωση 19.36: Εκτός ελέγχου εξακολουθούν να μαίνονται πυρκαγιές στηνΕπισκοπή, Ανώγυρα, Χόλη και Πύργο Τυλληρίας. Σύμφωνα με πληροφορίες η πυρκαγιά στην Επισκοπή έχει προκαλέσει ζημιές σε σπίτια ενώ η φωτιά στην Παρεκκλησιά έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Ενημέρωση 17.13: Εκτός ελέγχου μαίνονται πυρκαγιές στην Παρεκκλησιά και Ανώγυρα στην επαρχία Λεμεσού καθώς και στην Χόλη της Πάφου.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Λίζα Κεμιτζιή, η πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά είναι επικίνδυνη και απειλεί σπίτια στην περιοχή.

Πυρκαγιές σήμερα ξέσπασαν στην Αγία Φύλα και στον Ύψωνα, αλλά είναι αυτή τη στιγμή υπό έλεγχο.

Η Αστυνομία ενημερώνει το κοινό ότι λόγω καπνού, από φωτιές που μαίνονται στην επαρχία Λεμεσού, η ορατότητα στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσίας, παρά την περιοχή Παρεκκλησιάς και την περιοχή Ανώγυρας, είναι περιορισμένη.

Οι οδηγοί προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να έχουν τα φώτα πορείας των οχημάτων τους αναμμένα, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες και να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα