ΕΛΑΜ: Ολονύκτιες μάχες για κατάσβεση των πυρκαγιών

09:34 28/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ολονύκτιες μάχες με τις φλόγες έδιναν μέλη της Τ.Ο. Λευκωσίας και του Τοπικού Πυρήνα της περιοχής του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), μαζί με τους κατοίκους του Μαθιάτη και των γύρο περιοχών και την Πυροσβεστική, που στο άκουσμα της πυρκαγιάς έτρεξαν να βοηθήσουν.

Φωτιά που όπως φάνηκε εξόφθαλμα, τέθηκε κακόβουλα από ανεγκέφαλους ή επιτήδειους «συμπατριώτες» μας (;), έκαψε τεράστια έκταση γης μεταξύ των χωριών Αγία Βαρβάρα και Μαθιάτη. Σε κάποιες δε των περιπτώσεων απείλησε ακόμη και σπίτια, ενώ η πυρκαγιά έφτασε μέχρι και τον αυτοκινητόδρομο που ενώνει τα δύο χωριά.

Ενώ όλοι ήταν

προσηλωμένοι στην πυρκαγιά που προαναφέραμε και τα μέλη μας με τα λιγοστά μέσα που διέθεταν, στο να αντιμετωπίσουν την αναζωπύρωση των διαφόρων εστιών φωτιάς, ξαφνικά αντιληφθήκαμε σε μακρινή απόσταση από εμάς και πιο συγκεκριμένα λίγο έξω από το χωριό Μαθιάτη προς τον Λυθροδόντα, νέα μεγάλη πυρκαγιά. Γεγονός το οποίο δείχνει ξεκάθαρα ότι κάποιοι έθεσαν την φωτιά κακόβουλα.

Τότε κινητοποιήθηκαν όλοι άμεσα, πυροσβεστικές δυνάμεις και τα μέλη του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) και έσπευσαν στο σημείο. Η πύρινη λαίλαπα τύλιξε στις φλόγες όλη την περιοχή, ενώ κινδύνεψαν εκ νέου διάφορα υποστατικά που βρίσκονταν στην περιοχή. Ευτυχώς ήταν λίγο μακριά από την οικιστική περιοχή του χωριού.

Στην θέα αυτή τα μέλη μας χωρίς δισταγμό, ρίχτηκαν στην μάχη ενάντια στις φλόγες, στο πλευρό των πυροσβεστών και λειτουργούσαν υποβοηθητικά όπου αυτοί μπορούσαν, μέχρι και βοηθοί ανέβηκαν στα διάφορα πυροσβεστικά οχήματα. Για αρκετές ώρες οι εθνικιστές, σαν πυροσβέστες, έδιναν μάχη με τις φλόγες.

Τελικά οι πυρκαγιές κατασβέστηκαν επιτυχώς. Τα μέλη της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ, του Τμήματος Δασών και οι κάτοικοι της περιοχής, που βρίσκονταν στο χώρο, συνεχάρησαν τα μέλη του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) για την σημαντική τους προσφοράς στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Για μας όμως, αποτελεί καθήκον, σύμφωνα με την ιδεολογία μας, η προστασία της Φύσης. Πρέπει επιτέλους να κατανοήσουμε ότι, εμείς, οι ανθρώποι, είμαστε μέρος της Φύσης και υπαγόμαστε στους νόμους της. Γι αυτό πρέπει να μάθουμε να την σεβόμαστε.

Keywords
Τυχαία Θέματα