Ενημέρωση Αναστασιάδη για τα προβλήματα και τις προοπτικές του Δήμου Λευκωσίας

13:13 3/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Θέματα που απασχολούν το Δήμο Λευκωσίας συζήτησαν σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης, και ο Δήμαρχος της πρωτεύουσας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, ο οποίος ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ για τις νέες δράσεις του Δήμου, αλλά και για την οικονομική δυσμενή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ζητώντας αρωγή για την τροχιοδρόμηση κατασκευής του Μεγάρου Πολιτισμού και του Αρχαιολογικού Μουσείου, αλλά και για τον εκσυγχρονισμό νομοθεσιών

που θα βοηθήσουν οικονομικώς τους δήμους.

“Εύχομαι όσα έχουμε συζητήσει για μιαν αποδοτικότερη και λειτουργικότερη Τοπική Αυτοδιοίκηση να έχετε την ευκαιρία να τα υλοποιήσετε”, είπε ο κ. Γιωρκάτζης σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε το Δημοτικό Συμβούλιο με τον κ. Αναστασιάδη και αντιπροσωπεία του ΔΗΣΥ, στο Δημαρχείο Λευκωσίας.

Ανταπαντώντας, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι “η πρώτη συνάντηση με τον Δήμαρχο, ύστερα που του εδόθη και περίοδος χάριτος, για να διαφανεί πόσο εννοούσε τα όσα προεκλογικά έλεγε, με άφησε απόλυτα ικανοποιημένο, διότι, μέσα και από τις συνέργειες όπως διαμορφώνονται και με τη συμβολή των Δημοτικών Ομάδων, έχει γίνει κατορθωτό, πράγματι, να υλοποιηθούν σημαντικές από τις εξαγγελίες, που δημιουργούν τις προοπτικές, αφού διαγνωσθούν τα προβλήματα, να αντιμετωπισθούν και με τις ανάλογες πολιτικές”.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ εξέφρασε “απόλυτη ικανοποίηση” και συνεχάρη τον κ. Γιωρκάτζη και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου όλων των Ομάδων “για τη συνεργασία που έχουν μεταξύ τους και δεν έχω αμφιβολία”, πρόσθεσε, “ότι η Λευκωσία έχει κάθε προοπτική και πολιτιστική πρωτεύουσα να γίνει και ευρωπαϊκή πρωτεύουσα να παραμείνει”.

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας χαρακτήρισε ως “εποικοδομητική” τη συνάντηση και συζήτηση που είχαν. “Ανταλλάξαμε διάφορες απόψεις και είχα την ευκαιρία, και ενημέρωσα τον κ. Αναστασιάδη για τις μέχρι σήμερα δράσεις μας, βάσει πάντοτε των προτεραιοτήτων και των προεκλογικών μας δεσμεύσεων”, είπε.

“Ολοκληρώσαμε”, πρόσθεσε, “την οικονομική απογραφή και δημοσιοποιήσαμε τα αποτελέσματα, ενώ έχουμε προσθέσει νέα προγράμματα καθαριότητας στο Δήμο της πόλης μας, αρχίσαμε την εκπόνηση του σχεδίου περιοχής, έχουμε προχωρήσει στην κατάρτιση ενός λεπτομερέστατου σχεδίου δράσης, για να προετοιμάσουμε την πρωτεύουσα για την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης, έχουμε εξεύρει τους πόρους και, με τη βοήθεια του Υπουργείου Εσωτερικών, μαζί με το Τμήμα Πολεοδομίας, αρχίσαμε την υλοποίηση, η οποία σύντομα θα ολοκληρωθεί”.

Οπως ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Γιωρκάτζης, “η Λευκωσία διεκδικεί το χρίσμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2017″.

“Η Λευκωσία”, συνέχισε ο Δήμαρχος, “δεν έχει θάλασσα ούτε έχει την πολυτέλεια εκμετάλλευσης του παραθαλάσσιου τουρισμού μας, ούτε και το ζωτικό χώρο για να κτίσει αεροδρόμια και μαρίνες”.

“Ο τρόπος οικονομικής αναζωογόνησης της πρωτεύουσας”, είπε ο κ. Γιωρκάτζης, “είναι η πολιτιστική ανάπτυξη, για αυτό και ζητούμε τη βοήθειά σας, την αρωγή σας, κ. Πρόεδρε, για τ

Keywords
Τυχαία Θέματα