Επέστρεψε στα καθήκοντά του ο “δήμαρχος” και ο τα μέλη του “δημοτικού συμβουλίου” της κατεχόμενης Λευκωσίας

18:51 7/8/2012 - Πηγή: OnlyCY
Στη χθεσινή απόφαση του «ανωτάτου δικαστηρίου» να κηρύξει «αντισυνταγματική» την απόφαση προς ενός και πλέον μηνός του «υπουργικού συμβουλίου» να στείλει σε υποχρεωτική άδεια 90 ημερών τον «δήμαρχο» και τα μέλη του «δημοτικού συμβουλίου» της κατεχόμενης Λευκωσίας, αναφέρονται οι σημερινές τ/κ εφημερίδες.

Η Κίπρις, που είναι η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα στα κατεχόμενα, σημειώνει μάλιστα στον τίτλο της ότι 20 μέρες μετά την δήλωση του «πρωθυπουργού», Ιρσέν Κιουτσιούκ ότι η επιστροφή του «δημάρχου» Τζεμάλ Μπουλουτογλουλαρί θα ήταν «μεγαλειώδης», το «ανώτατο» τον έστειλε

πίσω στα καθήκοντά του. Ο Μπουλούτογλουλαρι επέστρεψε σήμερα στο γραφείο του.

Σημειώνεται ότι στο «ανώτατο» είχαν προσφύγει τα κόμματα Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό (ΡΤΚ) και Κοινοτικής Δημοκρατίας (ΚΔΚ) τα μέλη των οποίων στο «δημοτικό συμβούλιο» παύτηκαν επίσης για 90 ημέρες με την απόφαση του «υπουργικού».

Σχολιάζοντας την απόφαση του «ανωτάτου» ο ψευδοπρωθυπουργός, Ιρσέν Κιουτσιούκ δήλωσε ότι με την απόφασή τους προσπάθησαν να εμποδίσουν το χάος που είχε δημιουργηθεί στο «δήμο» Λευκωσίας. Επεσήμανε δε ότι το «δημοτικό συμβούλιο» δεν είχε λάβει αποφάσεις για τα οικονομικά και τις υπηρεσίες του «δημαρχείου» με αποτέλεσμα να επηρεαστεί σημαντικά η οικονομία όχι μόνο του «δήμου», αλλά και του ψευδοκράτους, καθώς και η υγεία.

Ο Τζεμάλ Μπουλουτογλουλαρί δήλωσε από την πλευρά του ότι η δικαιοσύνη αποδόθηκε και θα συνεχίσουν τον δρόμο τους από εκεί που έμειναν. Θα συγκαλέσει, είπε, το «δημοτικό συμβούλιο» για να συζητήσουν θέτοντας χρονοδιαγράμματα ώστε οι υπάλληλοι να μπορούν να πληρώνονται νωρίς. Κάλεσε δε τα μέλη του «συμβουλίου» να μην μποϊκοτάρουν τις συνεδρίες καθώς ο «λαός» τους εξέλεγε για να επιλύσει τα προβλήματα.

«Η κυβέρνηση σκόνταψε στο ανώτατο» είναι ο τίτλος της Γενί Ντουζέν που σημειώνει τις δηλώσεις του αρχηγού του ΡΤΚ, Οσμάν Γιοργκαντζίογλου πως θα πρέπει να παραιτηθούν τόσο ο Μπουλουτογλουλαρί όσο και ο Κιουτσιούκ.

Στο μεταξύ, σε δημοσιογραφική διάσκεψη σήμερα, ο εκτελών χρέη «δημάρχου», «έπαρχος» της κατεχόμενης Λευκωσίας, Ντενίζ Ντανά, εξηγώντας τις πράξεις στις οποίες προέβη τον ένα μήνα που ανέλαβε την διοίκηση του «δήμου», είπε πως ό,τι έκαναν είχε νομική βάση και το πρώτο ήταν, με τη βοήθεια της «κυβέρνησης» να πληρωθούν οι οφειλόμενοι μισθοί των εργαζομένων, αλλά και να αρχίσει η συγκομιδή των σκουπιδιών που συσσώρευε κινδύνους για την υγεία των πολιτών. Προέβησαν, πρόσθεσε, σε μια σειρά πράξεων όσον αφορά τα οικονομικά του «δήμου» με χρονικό ορίζοντα 90 ημερών, αλλά η απόφαση του «ανωτάτου» διαφοροποιεί τώρα τα δεδομένα.

Προσπάθησαν επίσης να αντιμετωπίσουν τα φαινόμενα απειθαρχίας που υπήρχαν στον «δήμο», αλλά και να πάρουν μέτρα για εξοικονόμηση πόρων. Σήμερα το πρωί, είπε, είχε συνάντηση με τον κ. Μπουλουτογλουλαρί στον οποίο ανέλυσε τα μέτρα που έλαβε και ο «δήμαρχος» του ανέφερε πως θα τα συνεχίσει.

Στο μεταξύ, ο Τ/κ ηγέτης, Ντερβίς Ερογλου παρέθεσε χθες δείπνο προς τιμή των «δημάρχων» στα κατεχόμενα, στην

Keywords
Τυχαία Θέματα