Επιστολές ΕΛΑΜ προς Υπ. Δικαιοσύνης και Αρχηγό Αστυνομίας για τις καταγγελίες ΑΚΕΛ

19:41 10/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Επιστολές προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης με κοινοποίηση προς το Γενικό Εισαγγελέα και προς τον Αρχηγό Αστυνομίας με κοινοποίηση προς το Γενικό και Βοηθό Εισαγγελέα και τον Υπουργό Δικαιοσύνης, απέστειλε εκ μέρους του ΕΛΑΜ ο δικηγόρος Παναγιώτης Κλεοβούλου με αφορμή τις καταγγελίες του ΑΚΕΛ για την δράση της οργάνωσης.

Ο κ. Κλεοβούλου

στην επιστολή προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης με ημερομηνία 25 Σεπτεμβρίου, την οποία και κοινοποιεί στα ΜΜΕ, αναφέρει ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ κατέθεσε φωτογραφίες στις οποίες «κατ’ εκείνον, εικονίζονται μέλη του ΕΛΑΜ να ασκούνται στρατιωτικά με παράνομο οπλισμό». Σύμφωνα με τον δικηγόρο, «πρόκειται περί προσώπων αγνώστων στο ΕΛΑΜ, οι οποίοι επιδίδονται σε νόμιμο παίγνιο ‘airsoft’ και τρεις εξ’ αυτών μάλιστα, φέρουν αγγλικά ονόματα».

Στην επιστολή αναφέρεται επίσης ότι οι αναφορές του ΑΚΕΛ για τη δράση του ΕΛΑΜ, «είναι προϊόν παράνομων παρακολουθήσεων της ΚΥΠ».

Ο δικηγόρος αναφέρει ότι ξενίζει το γεγονός ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης έχει δηλώσει πως θα διερευνηθεί η νόμιμη πολιτική δραστηριότητα των μελών και οπαδών του ΕΛΑΜ, αναφέροντας ότι “το κράτος δύναται να επέμβει κατασταλτικά μόνο σε περιπτώσεις διάπραξης ποινικού αδικήματος” και ότι “αρμόδιο όργανο για την παροχή εντολής διερεύνησης ποινικών αδικημάτων είναι ο Γενικός Εισαγγελέας”.

Στην δεύτερη επιστολή με ημερομηνία 10 Οκτωβρίου, η οποία αποστέλλεται ως προσωπική του επιστολή αλλά και κατ’ εντολή των «συναγωνιστών» του τού ΕΛΑΜ, που επίσης κοινοποιείται στα ΜΜΕ, ο δικηγόρος αναφέρεται σε πληροφορίες περί επικείμενης έρευνας στην οικία του ιδίου και συναγωνιστών του, όπως αναφέρει, και εκφράζεται η βεβαιότητα ότι τα τηλέφωνα του παρακολουθούνται.

Ο δικηγόρος Κλεοβούλου αναφέρεται και σε χθεσινή συνέντευξη του πρώην Εισαγγελέα στην οποία αναφέρθηκε στο ΕΛΑΜ, προσθέτοντας ότι για να εκδοθεί ένταλμα, οι προϋποθέσεις είναι η διάπραξη αδικήματος και η συγκεκριμένη μαρτυρία που να συνδέει το διαπραχθέν αδίκημα με τον δράστη.

Κάνει λόγο για «μεθοδεύσεις με πολιτικές στοχεύσεις» και για «κυνήγι μαγισσών» για να εξέλθει το ΑΚΕΛ , όπως αναφέρει, «από τη δυσχερή πολιτική θέση στην οποία ευρίσκεται συνεπεία της πενταετούς ολέθριας διακυβέρνησής του».

Αναφέρει ακόμη ότι ενδεχόμενη έκδοση εντάλματος σε βάρος μελών του ΕΛΑΜ «με βάση και μόνο το γελοίο μαρτυρικό υλικό το οποίο προσκόμισε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, συνιστά κατακρεούργηση κάθε έννοιας κράτους δικαίου και δικαιοκρατούμενης πολιτείας».

Προειδοποιεί, τέλος, σε περίπτωση που κινηθεί τέτοια διαδικασία έρευνας, ότι θα διεκδικήσουν τα νόμιμα δικαιώματά τους «ενώπιον παντός εγχώριου και ευρωπαΪκού δικαστηρίου κινούμενοι τόσο αστικά όσο και ποινικά κατά των σκευωρών, αλλά και κατά των επιόρκων δημοσίων λειτουργών, οι οποίοι θα προβούν στην κατ’ αυτό τον τρόπο τρώσιν των συνταγματικών» τους δικαιωμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα