Επταήμερη προσωποκράτηση εναντίον δύο ατόμων για σειρά παρανομιών

16:23 4/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε σήμερα διάταγμα επταήμερης προσωποκράτησης εναντίον ενός Κύπριου 40 χρόνων από τη Νότιο Αφρική και της φίλης του 26 χρόνων από τη Βουλγαρία για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, κατοχής ελεγχόμενων φαρμάκων, κατοχής ελεγχόμενων φαρμάκων με σκοπό την προμήθεια σε άλλο πρόσωπο, κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β χωρίς ειδική άδεια και κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλών χωρίς ειδική άδεια.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης

Αμμοχώστου, Βοηθός Διευθυντής Γιώργος Οικονόμου «χθες γύρω στις 3 το απόγευμα μέλη της ΥΚΑΝ μετά από πληροφορίες ότι θα γινόταν διακίνηση ναρκωτικών στην Αγία Νάπα ανέκοψαν αυτοκίνητο που οδηγούσε 26χρονη αλλοδαπή και μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού που την ακολουθούσε και οδηγούσε ο 40χρονος Ελληνοκύπριος συμβίος της. Κατά την έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο 40χρονος είχε στην κατοχή σε τσαντάκι μέσης ένα ένσφαιρο πιστόλι» τύπου «Μπερέτα» ενώ στη σφαιροθήκη υπήρχαν οκτώ πλήρη φυσίγγια. Επίσης στη κατοχή της 26χρονης εντοπίστηκε μισό περίπου γραμμάριο κοκαΐνης.

Πρόσθεσε ότι «και οι δύο συνελήφθησαν από την Αστυνομία ενώ σε έρευνα που έγινε στο σπίτι που διαμένουν μαζί στην περιοχή Κάππαρη στο Παραλίμνι εντοπίστηκαν άλλα 21 γραμμάρια κοκαΐνης και δύο γραμμάρια κάνναβης. Στη συνέχεια ερευνήθηκε το κατάστημα που διατηρούν και οι δύο στην περιοχή Κάππαρη όπου και εντοπίστηκε αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός. Ο μηχανισμός αδρανοποιήθηκε από πυροτεχνουργούς της Αστυνομίας και παραλήφθηκε για επιστημονικές εξετάσεις».

Ο κ. Οικονόμου είπε ακόμα πως «και οι δύο οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου το οποίο εξέδωσε διάταγμα επταήμερης προσωποκράτησης. Τα αδικήματα διερευνούν το ΤΑΕ Αμμοχώστου σε συνεργασία με την ΥΚΑΝ Αμμοχώστου».

Ανέφερε επίσης πως «είμαστε πεπεισμένοι πως η Αστυνομία για ακόμα μια φορά έχει αποτρέψει κάποια εγκληματική ενέργεια και στόχος μας είναι να φτάσουμε στους ηθικούς αυτουργούς».

Keywords
Τυχαία Θέματα