Φλουρέτζου: Ιστορική για την Κύπρο η ανεύρεση υδρογονανθράκων

12:06 31/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Η ανεύρεση υδρογονανθράκων είναι ιστορική για την Κύπρο, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Ευθύμιος Φλουρέτζου, ο οποίος είπε ότι «χάρη στη σωστή πολιτική και τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης έχουν μπορέσει να αναδείξουν την ύπαρξη των υδρογονανθράκων».

Σε δηλώσεις του, μετά από επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου μοίρασε δώρα στους τραυματίες από οδικά

δυστυχήματα, ο κ. Φλουρέτζου είπε πως «η Κυβέρνηση έχει διορίσει πρόσφατα Συμβουλευτική Επιτροπή, που απαρτίζεται από εμπειρογνώμονες, ούτως ώστε να τη βοηθήσουν στην περαιτέρω χάραξη της πολιτικής, που θα πρέπει να ακλουθεί, για να διασφαλιστούν τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, στο να εκμεταλλευτεί με τον πιο ορθολογιστικό τρόπο τα κοιτάσματα των υδρογονανθράκων».

«Σίγουρα και αυτό είναι ένα νέο φαινόμενο το οποίο πρέπει να διαχειριστούμε σωστά. Αυτή η επένδυση γενεών θα έχει πολλαπλά οφέλη για τον τόπο σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τη δημιουργία αποβάθρας στο Βασιλικό, η οποία θα εισάγει και θα εξάγει πετρελαιοειδή, ο Υπουργός Συγκοινωνιών είπε: «Είναι μια πολύ σημαντική απόφαση, που έχει πάρει το Υπουργικό Συμβούλιο, για μια πολύ σημαντική και μεγάλη επένδυση, η οποία θα καταστήσει πλέον στην πράξη την Κύπρο ενεργειακό κέντρο και αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία τόσο πολιτικά, αλλά ιδιαίτερα για την οικονομία».

Keywords
Τυχαία Θέματα