Φωταγωγήθηκε η Λάρνακα ενόψει Χριστουγέννων

19:57 1/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Με το σύνθημα «Χριστούγεννα ελπίδας στη Λάρνακα … όλη η πόλη μια οικογένεια» ο Δήμαρχος Ανδρέας Λουρουτζιάτης πάτησε, γύρω στις έξι το απόγευμα, το κουμπί για τη φωταγώγηση του μεγάλου Χριστουγεννιάτικου δέντρου και του διάκοσμου που κοσμεί διάφορα κεντρικά σημεία της πόλης, δίνοντας έτσι το έναυσμα για την έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων.

Σε σύντομη ομιλία του ο κ. Λουρουτζιάτης ανέφερε πως «όταν υπάρχει θέληση, ελπίδα και αισιοδοξία μπορούμε να επιτύχουμε πολλά πράγματα έστω και αν δεν υπάρχει η οικονομική άνεση. Αυτό που επιδιώκουμε τώρα είναι να γίνει η πόλη

μας μια μεγάλη οικογένεια. Μία τεράστια αγκαλιά, γεμάτη θαλπωρή και οικογενειακή ζεστασιά, με κεντρικό πυρήνα την αγάπη, την αλληλεγγύη, τον εθελοντισμό και τον αλτρουισμό».

Αφού ανέφερε ότι «πολλοί από τους συμπολίτες μας δοκιμάζονται και βιώνουν δυστυχώς πρωτόγνωρες καταστάσεις», ο Δήμαρχος κάλεσε τους παρευρισκόμενους «να απλώσουμε το χέρι σε όλους αυτούς που το έχουν ανάγκη και να δώσουμε χαρά στα παιδιά. Στο χέρι μας είναι να διαχειριστούμε τις δυσκολίες και να τις αντιμετωπίσουμε με χαμόγελο και αισιοδοξία».

«Με γνώμονα την αλληλεγγύη και τον εθελοντισμό και σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, μουσικά σχήματα και σύνολα της πόλης, διοργανώνουμε φέτος ένα πλούσιο πρόγραμμα χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που θα κρατήσει συντροφιά στον κόσμο που θα κατακλύσει το εμπορικό κέντρο της Λάρνακας για ολόκληρο το Δεκέμβριο», πρόσθεσε.

Πατώντας το κουμπί για να ανάψει το χριστουγεννιάτικο δέντρο και ο πλούσιος διάκοσμος, ο Δήμαρχος Λάρνακας είπε πως ο Χριστουγεννιάτικος φωτισμός «δεν είναι μόνο όμορφος και γιορτινός, αλλά περικλείει και έναν ισχυρό συμβολισμό. Απέναντι στο γκρίζο χρώμα των καιρών και στο σκοτάδι της αβεβαιότητας και της μιζέριας, αντιτάσσουμε το φως της ελπίδας, της γέννησης και της αναγέννησης».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Άγιος Βασίλης μοίραζε δώρα στα παιδιά ενώ προσφέρθηκαν στους παρευρισκόμενους δωρεάν ζιβανία, κρασί και κυπριακά εδέσματα.

Παιδικές χορωδίες που βρίσκονταν σε αρκετά σημεία της πλατείας Ερμού τραγούδησαν Χριστουγεννιάτικα κάλαντα μέσα σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα