Φούλε και Γκιουλ συζήτησαν Κυπριακό και ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας

22:34 8/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Επιθυμούμε την άμεση έναρξη των διαπραγματεύσεων στην Κύπρο δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Στέφαν Φούλε και ο Τούρκος Πρόεδρος, Αμπντουλάχ Γκιουλ ανέφερε ότι αναμένει από την ηγέτες της ΕΕ να προσεγγίσουν την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας με μια στρατηγική ματιά και να ακολουθήσουν μια προσέγγιση με όραμα και θάρρος.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Τουρκικής Προεδρίας, ο κ. Γκιουλ δέχθηκε τον κ. Φούλε με

τον οποίο συζήτησαν συνολικά την διαδικασία της ευρωπαϊκής πορείας της Τουρκίας. Ο Τούρκος Πρόεδρος σημείωσε ότι βασική προτεραιότητα για την χώρα του είναι να ολοκληρώσει με επιτυχία την διαδικασία των διαπραγματεύσεων και από αυτό θα ωφεληθούν και οι δύο πλευρές, όπως πρόσθεσε.

«Σε αυτό το θέμα περιμένουμε από τους ηγέτες της ΕΕ να προσεγγίσουν την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας με μια στρατηγική ματιά και να ακολουθήσουν μια προσέγγιση με όραμα και θάρρος. Το άνοιγμα ενός νέου κεφαλαίου είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Χωρίς να χάνουμε χρόνο πρέπει να ανοίξουν και τα άλλα κεφάλαια».

Από την πλευρά του ο κ. Φούλε, είπε ότι μοιράζονται την ίδια ιδέα με την Τουρκία πως πρέπει να ανοίξουν και τα επιπρόσθετα κεφάλαια, λέγοντας πως στην συζήτησή του με τον κ. Γκιουλ στάθηκαν ιδιαίτερα πάνω σε κάποια κεφάλαια. Στο Κυπριακό, συμπλήρωσε, επιθυμούν όπως οι δύο πλευρές αρχίσουν άμεσα διαπραγματεύσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα