Φθηνότερες πτήσεις από το Σεπτέμβριο

16:01 12/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Κύπριος φορολογούμενος, ο οποίος είναι και ο μέτοχος των Κυπριακών Αερογραμμών, θα μπορεί από το Σεπτέμβριο να απολαμβάνει χαμηλά ναύλα ούτως ώστε να μπορεί και αυτός να υποστηριχθεί την περίοδο της οικονομική κρίσης, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των ΚΑ Αντώνης Αντωνίου.

Εξέφρασε, παράλληλα, την ελπίδα από το 2014 η εταιρεία να μειώσει ακόμα περισσότερο τα έξοδα της, για να προσφερθούν στους Κύπριους πολίτες ακόμα πιο χαμηλά ναύλα.

Σε δηλώσεις του, μετά από

τη συνάντηση που είχε με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού, ο κ. Αντωνίου είπε «οι ΚΑ πρέπει πάση θυσία, με οποιαδήποτε προσπάθεια χρειαστεί, να σωθούν και να επιβιώσουν ως κρατικός αερομεταφορέας, που θα λύσει πάρα πολλά προβλήματα στην κυπριακή οικονομία, ιδιαίτερα τώρα με τους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε».

Είπε πως κατά τη συνάντηση που είχε με την ηγεσία του ΑΚΕΛ αντάλλαξαν απόψεις, ενώ τονίστηκε ο σκοπός τους που είναι η εφαρμογή του στρατηγικού σχεδίου, που προϋποθέτει κάποιες κινήσεις.

Σημείωσε πως οι εξοικονομήσεις που έχει κάνει η εταιρεία είναι περίπου 4 εκ. ευρώ το μήνα από τους πλεονασμούς αλλά και το κλείσιμο των εσωτερικών δρομολογίων της Ελλάδας.

«Δεν αποδίδουν άμεσα αυτές οι κινήσεις, αλλά θα αρχίσουν να αποδίδουν από τις αρχές τους άλλου χρόνου, διότι υπάρχει το χρονικό περιθώριο που επιβάλλεται από τη νομοθεσία για τους πλεονασμούς», είπε.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ανέφερε πως «θα πρέπει να καταβληθούν όλες οι προσπάθειες που είναι απαραίτητες, έτσι ώστε η εταιρεία όχι απλά και μόνο να σωθεί, αλλά να μπει σε μια πορεία ανάκαμψης, μια πορεία βιώσιμη».

«Στη βάση της ενημέρωσης που είχαμε έχουμε εξαγάγει το συμπέρασμα ότι η εταιρεία μπορεί και θα πρέπει να διασωθεί. Εμείς ως ΑΚΕΛ θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια που στέκεται προς αυτή την κατεύθυνση. Έχω διαβεβαιώσει τον κ. Αντωνίου για τη θέση μας, βέβαια, φροντίζοντας να λειτουργούμε πάντα σε σωστά πλαίσια», είπε.

Για το ΑΚΕΛ, είπε, οι ΚΑ είναι σύμφυτες με την Κυπριακή Δημοκρατία και το κόμμα του δεν μπορεί να διανοηθεί ότι υπάρχει ενδεχόμενο ο κρατικός αερομεταφορέας να σταματήσει να λειτουργεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα