Γ. Βαρνάβα: Η οικονομική κρίση δεν πρέπει «να αγγίξει τις ένοπλες δυνάμεις μας»

16:26 25/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ενόσω η Κύπρος βρίσκεται υπό κατοχή, δεν θα πρέπει η οικονομική κρίση να «αγγίξει τις ένοπλες δυνάμεις μας», δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας Γιώργος Βαρνάβα, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ώστε ο προϋπολογισμός της ΕΦ για το 2013 να υλοποιηθεί στο 100%.

Ο κ. Βαρνάβα προέβη σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση που είχε η

Κοινοβουλευτική Επιτροπή Άμυνας με τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς και τον Υπουργό Άμυνας, στο ΓΕΕΦ, κατά την οποία τα μέλη της Επιτροπής ενημερώθηκαν για όλα τα ζητήματα που αφορούν την άμυνα του τόπου.

«Η Επιτροπή Άμυνας έτυχε σήμερα στο ΓΓΕΦ μιας πλήρους και ολοκληρωμένης ενημέρωσης από πλευράς του Αρχηγού της ΕΦ και των στελεχών της», είπε και πρόσθεσε ότι «η ενημέρωση θα συνεχιστεί εντός της Βουλής των Αντιπροσώπων».

Ο κ. Βαρνάβα είπε ότι «είναι πάρα πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε σε ποίο στάδιο και σε ποία φάση βρίσκονται οι ένοπλες δυνάμεις του τόπου μας».

Όπως είπε, «μετά τη δεύτερη συνεδρία που θα έχουμε στη Βουλή των Αντιπροσώπων, θα προκύψει ακόμη μια συνάντηση μας στην παρουσία του Αρχηγού της ΕΦ, του Υπουργού Άμυνας και του Προέδρου της Βουλής».

Ανέφερε, επίσης, ότι η Επιτροπή θα ζητήσει συνάντηση και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην παρουσία του Προέδρου της Βουλής, του Υπουργού Άμυνας και του Αρχηγού της ΕΦ, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα παλιό αίτημα της επιτροπής που είχε τεθεί προς την προηγούμενη Κυβέρνηση.

Ο κ. Βαρνάβα είπε ότι «τα θέματα των εξοπλισμών, των πυρομαχικών και γενικότερα της αμυντικής στρατηγικής που θα πρέπει να έχουμε ως χώρα που βρίσκεται υπό κατοχή είναι πάρα πολύ σοβαρά», γι’ αυτό, συνέχισε, θα πρέπει να τύχουν χειρισμού από το Κοινοβούλιο σε συνεργασία με την εκτελεστική εξουσία.

Απαντώντας σε ερώτηση, είπε ότι το θέμα του ενδεχόμενου επηρεασμού του αξιόμαχου της ΕΦ από την οικονομική κρίση δεν συζητήθηκε στη σημερινή συνάντηση, ξεκαθαρίζοντας ότι πάγια θέση της Βουλής των Αντιπροσώπων είναι ότι ενόσω η χώρα μας βρίσκεται υπό κατοχή, δεν θα πρέπει η οικονομική κρίση που ζούμε σήμερα «να αγγίξει τις ένοπλες δυνάμεις μας».

Διαβεβαίωσε, τέλος, ότι η Επιτροπή Άμυνας θα ζητήσει από την εκτελεστική εξουσία και συγκεκριμένα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ούτως ώστε «ο προϋπολογισμός που έχουμε εγκρίνει για το 2013 να υλοποιηθεί στο 100% αλλά παράλληλα τα επόμενα χρόνια να υπάρξουν ανάλογες αυξήσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα