Η Opel θα πραγματοποιήσει τέσσερις παγκόσμιες πρεμιέρες στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης

21:22 21/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Καθώς πλησιάζουν οι ημέρες που θα ανοίξουν οι πύλες της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκίνητου της Γενεύης, οι αυτοκινητοβιομηχανίες δίνουν τις πρώτες πληροφορίες για τα καινούργια μοντέλα που θα εμφανίσουν στην πιο σημαντική ευρωπαϊκή έκθεση αυτοκίνητων. Η φετινή Διεθνής Έκθεση Αυτοκίνητου της Γενεύης θα υποδεχτεί τους επισκέπτες από την Πέμπτη 7 Μαρτίου έως την Κυριακή 17 Μαρτίου.

Η Opel ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει τέσσερις παγκόσμιες πρεμιέρες, το μεσαίο Cascada cabrio, το αστικό crossover

concept Adam Rocks, την πρωτότυπη έκδοση ράλι Adam R2 και το Zafira Tourer 1.6 CDTI.

Το Cascada είναι ένα τετραθέσιο με επιμηκυμένο αμάξωμα και υψηλής ποιότητας οροφή soft-top. Διεκδικώντας μία θέση στην κορυφή της προϊοντικής γκάμας Opel, το Cascada είναι ένα cabrio που ξεχωρίζει όχι μόνο λόγω των διαστάσεων (μήκος: περίπου 4,70 μ.), αλλά και της γοητείας που εκπέμπει και των πολυάριθμων premium τεχνολογιών και χαρακτηριστικών του.

Το μήκους 4,70 μ. γερμανικό αυτοκίνητο, υπόσχεται μία σπορ οδηγική εμπειρία με άκαμπτο αμάξωμα, προηγμένη εμπρός ανάρτηση HiPerStrut και προσαρμοζόμενο μηχανοτρονικό πλαίσιο FlexRide. Η μαλακή οροφή ανοίγει μέσω ενός κουμπιού σε 17 δευτερόλεπτα με ταχύτητες μέχρι 50 χλμ/ώρα. Επίσης, ενεργοποιείται με τηλεχειρισμό όταν το αυτοκίνητο είναι σταματημένο.

Ο χώρος αποσκευών έχει χωρητικότητα 380 λίτρα όταν η οροφή είναι κλειστή. Επίσης ο χώρος αποσκευών του Cascada αυξάνεται με το σύστημα FlexFold το οποίο αναδιπλώνει ηλεκτρικά τις πλάτες των διαιρούμενων πίσω καθισμάτων (50:50) ένα χαρακτηριστικό που απουσιάζει από τα περισσότερα cabrio με οροφή soft-top.

Η γκάμα του νέου Opel Adam ενισχύεται με ένα πρωτότυπο mini-crossover που φέρει την ονομασία Rocks. Με μυώδεις αναλογίες, τολμηρή σχεδίαση και δυνατότητες ανοιχτού αυτοκινήτου, το μήκους 3,70 μ. γερμανικό αυτοκίνητο, αναμένεται να εγκαινιάσει μία νέα κατηγορία της αγοράς.

Η Opel επέστρεψε επίσημα στο μηχανοκίνητο αθλητισμό με το Adam Cup το Νοέμβριο του 2012. Στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, η μάρκα παρουσιάζει μία νέα έκδοση Rally Cup του μικρού μοντέλου της, βασισμένη στις προδιαγραφές R2 της FIA. Ειδικά αξεσουάρ αμαξώματος της σπορ σειράς Opel OPC, μηχανισμοί με ταχυσύνδεσμο σε καπό και πίσω πόρτα, καθώς και προστατευτικά κάτω τμήματος, μπροστά και πίσω, τονίζουν τη σπορ αισθητική της έκδοσης ράλι.

Το αμάξωμα υιοθετεί χαρακτηριστικά υψηλής τεχνολογίας. Το Adam R2 χρησιμοποιεί τον 1.6 Ecotec 16V με μεταβλητό χρονισμό εκκεντροφόρων που αποδίδει 185 ίππους και μέγιστη ροπή άνω των 19 χλγμ. στην αγωνιστική εκδοχή. Η ρύθμιση του πλαισίου, με επιλογές για άσφαλτο και χώμα, ανακοινώθηκε ότι εγγυάται υψηλά ποσοστά πρόσφυσης και σπορ οδική συμπεριφορά. Άριστη επιβράδυνση παρέχει το σύστημα πέδησης με υδραυλικό χειρόφρενο fly-off, 4-πίστονες εμπρός δαγκάνες Brembo και ρύθμιση πίεσης πέδησης για τον πίσω άξονα.

Η Opel παρουσιάζει τον 1.6 CDTI Ecotec, τον καθαρότερο κινητήρα ντίζελ στην ιστορία της εταιρίας στο Zafira Tourer. Χάρη στην τεχνολογία BlueInjection SCR , η νέα γενιά τετρακύλινδρου turbo diesel, πληροί τις αυστηρές προδιαγραφές εκπομπών ρύπων Euro 6.

Στο Zafira Tourer, η νέα γενιά 1.6 CDTI Ecotec αποδίδει 136 ίππους και ροπή άνω των 32χλγμ., με κατανάλωση μικτού κύκλου μόλις 4,1 λίτρα/100 χλμ. και εκπομπές CO2 109 γραμ./χλμ.

Keywords
Τυχαία Θέματα