Η αισιοδοξία συνδέεται με τη χοληστερόλη HDL

19:02 11/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Αμερικανοί ερευνητές ανακάλυψαν καλύτερα επίπεδα ‘καλής’ χοληστερόλης και άλλων δεικτών καρδιακής υγείας στο αίμα μεσήλικων συμμετεχόντων με αισιόδοξο χαρακτήρα.

Τουλάχιστον μέρος της σχέσηw μεταξύ της αισιοδοξίας και λιπιδίων, στη νέα έρευνα, φάνηκε να προκύπτει από την τάση των αισιόδοξων να έχουν υγιές σωματικό βάρος και ‘σοφή’ διατροφή, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Η ερευνήτρια Julia Boehm,

του Harvard School of Public Health, στη Βοστόνη, δήλωσε ότι πρόκειται για επιπλέον ενδείξεις ότι συνδέεται η ψυχική υγεία με τη σωματική και ότι η θεώρηση του κόσμου με αισιοδοξία μπορεί ενδεχομένως να έχει απτά οφέλη στην υγεία.

Προηγούμενη έρευνα από την Boehm έδειξε σχέση μεταξύ αισιοδοξίας και χαμηλότερου κινδύνου για καρδιακή προσβολή. Επομένως αποφάσισε να εστιάσει στο αν υπήρχε ανεξάρτητη σύνδεση μεταξύ αισιοδοξίας ή απαισιοδοξίας και της χοληστερόλης, που είναι γνωστό πως παίζει ρόλο στον κίνδυνο για καρδιακή προσβολή.

Η ερευνητική ομάδα ανέλυσε στοιχεία που προήλθαν από τηλεφωνικές συνεντεύξεις και εργαστηριακές εξετάσεις 990 ανθρώπων, 40 εώς 70 ετών.

Το επίπεδο αισιοδοξίας αξιολογήθηκε σε κλίμακα από 6 έως 30.

Η έρευνα, στο περιοδικό ‘The American Journal of Cardiology’, αναφέρει ότι πιο…

Διαβάστε περισσότερα…

Keywords
Τυχαία Θέματα