Η ΔΕΟΚ απαιτεί δίκαιη μεταχείριση των έκτακτων ωρομισθίων

17:52 16/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η συντεχνία Κυβερνητικών ΔΕΕΚΔΟΚΩ ΔΕΟΚ εκφράζει με ανακοίνωση της, “την έντονη δυσαρέσκεια της και καταγγέλλει στο κυπριακό λαό την απαράδεκτη συμπεριφορά της κυβέρνησης προς δεκάδες ωρομίσθιους οι οποίοι δεν προσελήφθησαν στις θέσεις τους σύμφωνα με την απόφαση της Βουλής αλλά αντικαταστάθηκαν από άλλα μη δικαιούχα άτομα”.

Η καταστρατήγηση της απόφασης της βουλής για επαναπρόσληψη

του συνόλου των εκτάκτων ωρομισθίων της περιόδου του 2012, σημειώνει, συνιστά σκάνδαλο πρώτου μεγέθους εφόσον η κάλυψη της δαπάνης εργοδότησης προέρχεται από τους εργαζόμενους του ευρύτερου δημόσιου τομέα και όχι από τα κρατικά ταμεία.

“Είναι απαράδεκτο εργαζόμενοι που έδωσαν αγώνες και μάχες διεκδικώντας την εργασία τους που τους στέρησαν οι μνημονιακές συμφωνίες να φτάνουν στο σημείο να κτυπούν πόρτες σε κυβερνητικά εργοδοτικά τμήματα και να εκλιπαρούν τις θέσεις εργασίας τις οποίες η ίδια η πολιτεία διασφάλισε με νομοθετική πρόνοια”, προσθέτει.

Τόσο η διατύπωση στο μνημόνιο συναντίληψης μεταξύ Κυβέρνησης και τρόικα όσο και το σκεπτικό της πρότασης στην εισηγητική έκθεση της Βουλής, αναφέρεται στην ανακοίνωση, είναι σαφέστατα και δεν επιδέχονται καμίας παρερμηνείας σε ότι αφορά την εργοδότηση των ωρομισθίων που εργοδοτούνταν το 2012.

“Είναι άξιο απορίας πως τα αρμόδια Κυβερνητικά τμήματα αφέθηκαν ελεύθερα να προσλαμβάνουν κατά το δοκούν και να βολεύουν μη δικαιούχα άτομα με μοναδικά κριτήρια την αδιαφάνεια και το ρουσφέτι”, προστίθεται.

Η ΔΕΟΚ καλεί την Κυβέρνηση να προβεί άμεσα σε διορθωτικές κινήσεις ώστε να διασφαλισθεί η εργοδότηση όλων ανεξαίρετα των εκτάκτων ωρομισθίων ενώ καλεί την Βουλή να συζητήσει το θέμα και να πιέσει την εκτελεστική εξουσία ώστε να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβει τις ευθύνες της.

Keywords
Τυχαία Θέματα