Η επιστολή Αναστασιάδη δεν είχε ως στόχο την ανατροπή του Μνημονίου, σημειώνει στους FT o Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

20:21 19/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

H επιστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τους ηγέτες της ΕΕ, σε καμία περίπτωση δεν είχε ως στόχο την ανατροπή του Μνημονίου Συναντίληψης, αναφέρει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Χρήστος Στυλιανίδης σε επιστολή του προς την εφημερίδα Financial Times αναφορικά με χθεσινό άρθρο με τίτλο «Cyprus President calls for bailout

overhaul to save economy”.

“Δεν είναι αληθές να δηλώνεται, όπως αναφέρεται στο εν λόγω άρθρο, ότι για την αποτυχία να προετοιμαστούμε επαρκώς για το Μνημόνιο φταίει εν μέρει η Κυβέρνηση Αναστασιάδη, η οποία καταψήφισε το αρχικό σχέδιο πριν δεχθεί μια παρόμοια συμφωνία εννέα μέρες αργότερα”, σημειώνει στην επιστολή του ο κ. Στυλιανίδης. Κατ’ ακρίβειαν, συνεχίζει, η κυβέρνηση δεν καταψήφισε το αρχικό σχέδιο. “Κατέθεσε, όπως ήταν και η υποχρέωση της, τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τους Ευρωπαίους εταίρους της στη Βουλή των Αντιπροσώπων της Κύπρου και είναι η Βουλή που την καταψήφισε, στην πρώτη περίπτωση”, συμπληρώνει.

“Όπως έχει ευμενώς παρατηρηθεί από τα όργανα της ΕΕ, η Κύπρος, στην πραγματικότητα εφάρμοσε τους περισσότερους όρους του Μνημονίου πριν ακόμη υπογραφεί και επικυρωθεί η συμφωνία”.

Ξεκαθαρίζει δε ότι η κυβέρνηση είναι πλήρως δεσμευμένη να εφαρμόσει όλες τις πρόνοιες του Μνημονίου, με σκοπό να επιτευχθούν οι στόχοι του.

Ο σκοπός της παρέμβασης του Προέδρου, συνεχίζει ο κ. Στυλιανίδης, ήταν να θέσει υπόψη των Ευρωπαίων εταίρων σημαντικά θέματα τα οποία εμποδίζουν την επίτευξη των στόχων του Μνημονίου, και η έναρξη ενός διαλόγου με στόχο την εξεύρεση του καλύτερου τρόπου προς τα εμπρός.

“Επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά ότι η Κυπριακή Κυβέρνηση είναι πλήρως δεσμευμένη στην εφαρμογή των όρων του Μνημονίου και ήδη διανύει αυτό τον δρόμο, επειδή είναι πεπεισμένη ότι η πλήρης και διαφανής εφαρμογή της συμφωνίας είναι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές προκλήσεις. Δεν υπάρχει καμία προσπάθεια επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου”, καταλήγει η επιστολή του Κυβερνητικού Εκπροσώπου.

Keywords
Τυχαία Θέματα