Η Κίνηση Δικαιοσύνης για τα Ζώα καταδικάζει την κακομεταχείριση των ζώων στο Προεδρικό

07:31 24/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με ανακοίνωση της η Κίνηση Δικαιοσύνης για τα Ζώα καταδικάζει τον τρόπο μεταχείρισης των ζώων από τους αιγοπροβατοτρόφους κατά τη χτεσινή διαμαρτυρία τους στο Προεδρικό Μέγαρο, ζητώντας παράλληλα την παρέμβαση των αρμοδίων αρχών για να κατηγορηθούν όσοι κακομεταχειρίστηκαν τα ζώα.

«Με την χθεσινή διαμαρτυρία των αιγοπροβατοτρόφων όπου δημόσια χρησιμοποίησαν τα ζώα τους ως μέρος της διαδήλωσης και γίναμε μάρτυρες βλέποντας στην τηλεόραση στα κεντρικά δελτία ειδήσεων τις απαράδεκτες σκηνές μόνο ντροπή

θα νιώσει ένας κάποιος» αναφέρει η Κίνηση καταδικάζοντας ανεπιφύλακτα τέτοιες απαράδεκτες νοοτροπίες.

«Τα ζώα δεν πρέπει ποτέ να τα χρησιμοποιούμε ως αντικείμενα για τις δικές μας διαπροσωπικές διαφορές» υπογραμμίζει.

Υπενθυμίζει δε πως πριν ένα χρόνο περίπου ο Υπουργός Γεωργίας και οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, μετά από σχετικό αίτημα της Κίνησης, εξέδωσαν σχετική ανακοίνωση προτρέποντας τους πολίτες και τα οργανωμένα σύνολα να μην χρησιμοποιούν ζώα στις διαμαρτυρίες τους η σε άλλες παρόμοιου τύπου εκδηλώσεις.

Η Κίνηση επικαλείται δε τη νομοθεσία περί ευημερίας των ζώων, η οποία, όπως αναφέρει, απαγορεύει τέτοιες πρακτικές.

Σημειώνει δε πως «η χθεσινή απαράδεκτη κατάσταση και κακομεταχείριση των ζώων θα πρέπει να κινητοποιήσει τις Αρμόδιες Αρχές των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών και να προσαφθούν κατηγορίες σε αυτούς που δημόσια χρησιμοποίησαν τα ζώα τους ως αν να ήταν αντικείμενα ή αποτελούσαν μέρος του εξοπλισμού τους για την διαμαρτυρία τους».

Καλεί τον Υπουργό Γεωργίας και τις αρμόδιες Αρχές και Τμήματα του Υπουργείου του να ενεργοποιήσουν τον νόμο περί Ευημερίας και προστασίας των ζώων, για να πάψουν, όπως αναφέρει, «κάποιοι θερμοκέφαλοι να μας κάνουν διεθνώς ρεζίλι».

«Δίκαια τα αιτήματα τους ή όχι τα ζώα δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για την εξεύρεση λύσεων στις διαπροσωπικές η άλλες διαφορές τους», καταλήγει η Κίνηση Δικαιοσύνης για τα Ζώα.

Keywords
Τυχαία Θέματα