Η ΠΕΟ θα συνεχίσει να παλεύει ενάντια στις αντιξοότητες δήλωσε ο Α. Φακοντής

13:01 1/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την υπόσχεση ότι η ΠΕΟ και η Αριστερά θα συνεχίσουν να παλεύουν ενάντια στις αντιξοότητες και στις δυσκολίες και θα χαράξουν νέους δρόμους εξόδου από την κρίση, το μνημονιακό ζυγό και την ευρωζώνη έδωσε από την Πάφο ο Γραμματέας του Τμηματικού Συμβουλίου ΠΕΟ Πάφου Ανδρέας Φακοντής, στο πλαίσιο εκδήλωσης για την Πρωτομαγιά που διοργάνωσε η ΠΕΟ

Πάφου στο οίκημα της.
Ο κ. Φακοντής ανέφερε πως η πρωτομαγιά αποτελεί την κορυφαία επέτειο της ταξικής πάλης των εργαζομένων, ημέρα μνήμης και τιμής στους πρωτοπόρους αγωνιστές εργάτες του Σικάγο και της κυπριακής εργατικής τάξης.
Ο εορτασμός της εργατικής πρωτομαγιάς βρίσκει τους εργαζόμενους του μυαλού και των χεριών σε όλο τον κόσμο αντιμέτωπους με τις συνέπειες μιας βαθιάς και παρατεταμένης συστημικής κρίσης η οποία, ανέφερε, «προκλήθηκε εξαιτίας των νεοφιλελεύθερων και συντηρητών πολιτικών που ακολουθήθηκαν διεθνώς».
Ο κ. Φακοντής ανέφερε πως έχει δημιουργηθεί ανεπανόρθωτη ζημιά στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, με την κατάρρευση της αξιοπιστίας και την διατάραξη της εμπιστοσύνης των καταθετών, με αλυσιδωτές επιπτώσεις στην οικονομία της χώρας μας.
Ο κ. Φακοντής εξέφρασε την ετοιμότητα της ΠΕΟ και της Αριστεράς να συμβάλουν σε ένα γόνιμο και δημιουργικό διάλογο, μακριά από τις όποιες σκοπιμότητες και ιδεολογικές αγκυλώσεις, που δεν θα προαποκλείει καμία εναλλακτική λύση η οποία θα προσφέρει διέξοδο από τα τραγικά αδιέξοδα στα οποία οδήγησε η απόφαση του Eurogroup .
Στην εκδήλωση που περιλάμβανε και καλλιτεχνικό πρόγραμμα παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι επαρχιακοί γραμματείς του ΑΚΕΛ, της ΕΚΑ, της ΕΔΟΝ, της ΠΟΓΟ, συνδικαλιστές της τουρκοκυπριακής οργάνωσης DEVIS και βετεράνοι συνδικαλιστές.

Keywords
Τυχαία Θέματα