Η σωστή διατροφή για έγκυες. Πως θα χάσουν τα κιλά της εγκυμοσύνης;

15:35 20/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το πως αντιμετωπίζει μια έγκυος τα κιλά της, κατά τη διάρκεια της κύησης, είναι εξαιρετικά σημαντική υπόθεση. Όλοι οι γιατροί συμφωνούν ότι δεν πρέπει να τρώει ανεξέλεγκτα, αλλά στοχευμένα, ενώ είναι σημαντικό να μην αφήσει τον εαυτό της να ξεφύγει. Στο επιστημονικό κείμενο που θα διαβάσετε θα ενημερωθείτε πλήρως για το πως είναι η ιδανική διατροφή για μια έγκυο, τι πρέπει να τρώει και τι όχι, πόσο καφέ να πίνει; κάνει να πιει ένα ποτηράκι κρασί; τι να τρώει; Θα διαβάσετε επίσης κάτι εξαιρετικά ενδιαφέρον: Πως θα χάσετε τα κιλά της εγκυμοσύνης.

Ο έλεγχος του βάρους στη διάρκεια της εγκυμοσύνης
είναι πολύ σημαντικός, διότι μια ανεξέλεγκτη αύξηση βάρους μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην εγκυμοσύνη (διαβήτη της κύησης, υπέρταση, τοξιναιμία) και στον τοκετό (δύσκολος, εργώδης τοκετός). Επίσης, μετά από τον τοκετό Θα είναι πολύ δύσκολο να χάσετε υπερβολικά πολλά κιλά. Φυσιολογικά στη διάρκεια της εγκυμοσύνης θα πρέπει να πάρετε 10 -12 κιλά, με ρυθμό τέτοιο ώστε να μην ξεπερνά τα 300 γραμμάρια την εβδομάδα, δηλαδή περίπου 1200 γραμμάρια το μήνα.

Είναι γνωστό ότι η καφεΐνη περνά τον πλακούντα και φθάνει στο έμβρυο. ‘Έχει δράση διεγερτική αυξάνει τους καρδιακούς παλμούς και επιταχύνει το βασικό μεταβολισμό. ‘Έρευνες έχουν δείξει ότι υπάρχει πιθανή σχέση καφεΐνης και γενετικών ανωμαλιών. Τα νεογνά εκδηλώνουν ανησυχίες στον ύπνο, υπερβολικό κλάμα, δυσκολίες στη σίτιση, εμετούς. Συμβουλεύουμε τις μέλλουσες μητέρες να μειώσουν όσο το δυνατό περισσότερο την κατανάλωση καφεΐνης.

Η τοξική δράση της νικοτίνης στον οργανισμό είναι…

Διαβάστε περισσότερα….

Keywords
Τυχαία Θέματα