Ημερίδα για την ανάπτυξη στη θάλασσα φιλοξενεί η Λάρνακα

12:30 14/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Ημερίδα με τίτλο «Λάρνακα και Γαλάζια Ανάπτυξη» πραγματοποιείται την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στη Λάρνακα.

Η ημερίδα διοργανώνεται από το Δήμο Λάρνακας σε συνεργασία με το Εurope Direct Λάρνακας, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης «η ημερίδα

πραγματοποιείται στο πλαίσιο προώθησης του έργου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα θέματα ποιότητας ζωής. Οι επερχόμενες ευρωεκλογές καθιστούν αναγκαία την έγκυρη και επαρκή ενημέρωση των πολιτών για τη σημασία του έργου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην καθημερινότητα τους, ώστε να μπορέσουν να κατανοήσουν τη σημασία που θα έχει η ψήφος τους στις 25 Μαΐου 2014».

Πρόσθεσε πως στόχος της ημερίδας είναι να «ενημερώσει και να αναδείξει τους τρόπους ανάπτυξης της πόλης του Ζήνωνα, μέσα από την ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική και θαλάσσια χωροταξία, την ολοκληρωμένη διαχείριση της παράκτιας ζώνης της Λάρνακας, τη διαδικασία προώθησης του τουριστικού προϊόντος μέσα από το brand name, τον ναυτικό και καταδυτικό τουρισμό».

Η ανάπτυξη της Λάρνακας μέσα από αυτούς τους τομείς, συνέχισε, «θα αυξήσει σημαντικά τις θέσεις εργασίας και θα καταστήσει τη Λάρνακα μια ευφυή πόλη και σημαντικό σημείο προορισμού».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Λουρουτζιάτης είπε ότι κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα γίνουν εισαγωγικές ομιλίες από τον ίδιο, την Αλεξάνδρα Ατταλίδου, Αναπληρώτρια Επικεφαλής στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, τον Γιώργο Μαρκοπουλιώτη, Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο.

Θα ακολουθήσουν ομιλίες από τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων Τάσο Μητσόπουλο, τη Διευθύντρια στο Κέντρο Μελετών και Έρευνας «ΑΚΤΗ» Ξένια Λοϊζίδου και το Διευθυντή της Maritime Institute of Eastern Μediterranean Ζαχαρία Σιόκουρο.

Κατά την ημερίδα θα γίνουν επίσης ομιλίες από τον Κωνσταντίνο Μωραΐτη Καθηγητή στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Κωνσταντίνο Μωραϊτη, το Διευθυντή του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού Μάριο Χαννίδη και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μη Κυβερνητικού Οργανισμού «ΕΝΑΛΙΑ ΦΥΣΙΣ» Αντώνη Πέτρου.

Σύμφωνα με τον κ. Λουρουτζιάτη, «κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθούν φιλμάκια για τα σκουπίδια της θάλασσας που ετοιμάστηκαν στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Ερευνητικού Προγράμματος MARLISCO».

Keywords
Τυχαία Θέματα