Κανονικά η επίσκεψη Ερντογάν στη Γάζα

14:12 22/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Άμεση ήταν η απάντηση της Άγκυρας στην παραίνεση του Αμερικανού ΥΠΕΞ, Τζον Κέρι, να μην προχωρήσει στην πραγματοποίηση του ταξιδιού του στη Γάζα εντός Μαϊου.

Όπως γράφει σήμερα η Χουριέτ επικαλούμενη διπλωματική πηγή, «δεν υπάρχει καμιά αλλαγή στο πρόγραμμα του Ερντογάν στη Γάζα». Έτσι ο Τούρκος Πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Γάζα μετά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ που έχει προγραμματιστεί για τις 16 Μαΐου.

Η

ίδια διπλωματική πηγή ανέφερε ότι ο κ. Κέρι τα είχε δηλώσει αυτά και στον ίδιο τον Τούρκο Πρωθυπουργό στις 7 Απριλίου και άρα δεν αποτελεί μυστικό η δημόσια δήλωση του Αμερικανού ΥΠΕΞ. Σημείωσε όμως ότι το σχόλιο πως αυτή η παραίνεση αποτελεί αντίδραση των Αμερικανών στην επίσκεψη Ερντογάν στη Γάζα είναι λάθος. Επανέλαβε ότι η επίσκεψη αυτή θα πραγματοποιηθεί μετά το ταξίδι του Τούρκου Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.

Είπε επίσης ότι δεν πρέπει να εκλαμβάνεται η επαναπροσέγγιση Τουρκίας – Ισραήλ ως κοινή στάση εναντίον του Ιράν, επισημαίνοντας ότι σήμερα στην Άγκυρα θα υπάρξει μια πολύ σημαντική συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπειών της Τουρκίας και του Ισραήλ για το θέμα των αποζημιώσεων για τα θύματα του πλοίου Μαβί Μαρμαρά. Το Τελ Αβίβ, είπε, αποδέχθηκε τους όρους της Τουρκίας για το επεισόδιο στις 31 Μαϊου του 2010 και αποκαταστάθηκε η επικοινωνία. Δεν υπάρχει, πρόσθεσε, συσχετισμός της συγνώμης που ζήτησε το Ισραήλ με το Ιράν ή με άλλη τρίτη χώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα