Καρογιάν: Αξιόμαχο σχήμα το νέο Υπουργικό Συμβούλιο

16:18 27/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ως ένα αξιόμαχο σχήμα, χαρακτήρισε το νέο Υπουργικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν μετά τη μακρά συνάντηση που είχε σήμερα στα γραφεία του ΔΗΣΥ με τον εκλεγμένο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Θεωρώ ότι αυτό το σχήμα έχει και τις δεξιότητες και τις ικανότητες και ανθρώπους που έχουν την εμπειρία, έχουν τη γνώση, έχουν και το νεανικό σφρίγος που μπορούν να δουλέψουν για ώρες πολλές και επί μέρες πολλές, για να μπορέσουμε πραγματικά να υλοποιήσουμε

ένα όραμα, ένα πρόγραμμα το οποίο φιλοδοξούμε ότι μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να μπει η Κύπρος στη νέα εποχή με αξιώσεις, ανέφερε ο κ. Καρογιάν.

Είπε πως με τον εκλεγμένο Πρόεδρο της Δημοκρατίας αντάλλαξαν απόψεις για ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων «που αφορούν και πολιτικές, που αφορούν και τις προτεραιότητες που πρέπει να θέσουμε ως νέα Κυβέρνηση».

Όλα αυτά έγιναν σε ένα εξαίρετο κλίμα αλληλοκατανόησης, αλληλοσεβασμού και με πλήρη επίγνωση των δυσκολιών και του όγκου των δυσχερειών που έχουμε μπροστά μας ως Κυπριακή Δημοκρατίας, πρόσθεσε.

«Πολλές είναι οι προκλήσεις, όμως σημαντικές είναι και οι ευκαιρίες που δίνονται στην πατρίδα μας για να μπορέσουμε να ορθοποδήσουμε, να ενισχύσουμε την αξιοπιστία του κράτους μας και ταυτόχρονα να ανατρέψουμε το αρνητικό κλίμα σε ό,τι αφορά την οικονομία και βέβαια τα σοβαρά προβλήματα που έχουμε μπροστά μας», ανέφερε.

Άποψη δική μας, πρόσθεσε, «είναι ότι το κυβερνητικό σχήμα συνδυάζει και εμπειρίες, συνδυάζει και γνώσεις από νέους ανθρώπους, γίνεται και ανανέωση σε συγκεκριμένα Υπουργεία που χρειάζονται και εξειδικευμένη γνώση. Είναι ένα αξιόμαχο σχήμα και ας μην σπεύσουν κάποιοι να κρίνουν, να επικρίνουν».

«Νομίζω ότι ο καθένας θα κριθεί μέσα από τη δουλειά και από την παραγωγή έργου και μέσα από τη σωστή υλοποίηση του κοινού προγράμματος όπως το έχουμε συνδιαμορφώσει και είναι αυτό το οποίο θα υλοποιηθεί», είπε ο κ. Καρογιάν.

«Θεωρώ λοιπόν ότι αυτό το σχήμα έχει και τις δεξιότητες και τις ικανότητες και ανθρώπους που έχουν την εμπειρία, έχουν τη γνώση έχουν και το νεανικό σφρίγος που μπορούν να δουλέψουν για ώρες πολλές και επί μέρες πολλές για να μπορέσουμε πραγματικά να υλοποιήσουμε ένα όραμα, ένα πρόγραμμα, το οποίο φιλοδοξούμε ότι μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να μπει η Κύπρος στη νέα εποχή με αξιώσεις», ανέφερε.

Και βέβαια, πρόσθεσε, «να αντιμετωπίσουμε τα σοβαρά προβλήματα που έχουμε μπροστά μας, που δυστυχώς δεν είναι μόνο οικονομικά, είναι και θεσμικά, είναι και κρίσεις αξιών είναι και ζητήματα που αφορούν και την ενίσχυση της διαπραγματευτικής δυνατότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας και σε σχέση με το Κυπριακό και σε σχέση με το ρόλο της Κύπρου στην ΕΕ».

Ερωτηθείς εάν είναι ικανοποιημένος από την παρουσία του ΔΗΚΟ στη νέα Κυβέρνηση, ο κ. Καρογιάν απάντησε: «Ασφαλέστατα. Τουλάχιστον τα άτομα που προέρχονται από το ΔΗΚΟ συνδυάζουν και εμπειρία, συνδυάζουμε όμως και νέους ανθρώπους σε εξειδικευμένα Υπουργεία που θεωρώ ότι αυτό το πράγμα θα βοηθήσει και την Κυβέρνηση και δίνει και σωστά μηνύματα σε ό,τι αφορά αυτό που ζητά η κοινωνία, δηλαδή και ετοιμοπόλεμους έμπειρους Υπουργούς αλλά ταυτόχρονα και νέους ανθρώπους, «άφθαρτους» που μπορούν πράγματι να προσφέρουν πολλές υπηρεσίες και στον τόπο αλλά και για την υλοποίηση του προγράμματος».

Ερωτηθείς για το Γιώργο Λακκοτρύπη, ο οποίος αναλαμβάνει το Υπουργό Ενέργειας, Βιομηχανίας, Εμπορίου και Τουρισμού, ο κ. Καρογιάν είπε πως «είναι του ΔΗΚΟ».
Πρόσθεσε πως πρόκειται για ένα νέο 42 ετών, με ένα εξαίρετο βιογραφικό που κατέχει τα θέματα ενέργειας, όχι μόνο θεωρητικά. Δεν ήταν στο προσκήνιο για πολλά χρόνια, όμως είναι ένας άριστος τεχνοκράτης και είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει και διεθνή αναγνώριση, ανέφερε. Είπε πως εργάζεται σε μια μεγάλη πολυεθνική εταιρεία ως περιφερειακός διευθυντής σε 22 χώρες.

«Είναι μια επιλογή τεχνοκρατική που μπορεί να βοηθήσει απίστευτα παρόλο που τα θέματα της ενέργειας έχουν διάφορες διαστάσεις», ανέφερε, προσθέτοντας πως «συλλογική θα είναι η προσπάθεια από τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για να υλοποιηθεί το πρόγραμμά μας το οποίο είναι και φιλόδοξο, είναι όμως και εφικτό και αποτελεσματικό».

Ερωτηθείς αν υπάρχει σκέψη για Υφυπουργό στα θέματα ενέργειας, απάντησε αρνητικά.
Είπε ακόμη, απαντώντας σε ερώτηση, πως «όταν έχεις ισάξιους ώριμους νέους ανθρώπους και μεγαλύτερους σε ηλικία που κουβαλούν εμπειρία είναι δύσκολο εγχείρημα να επιλέξεις τέσσερις από μια πλειάδα στελεχών που θα μπορούσαν εφάμιλλα και ισάξια να υπηρετήσουν και τον τόπο και να προσφέρουν υπηρεσίες».

Ανέφερε πως στόχος είναι το Υπουργικό Συμβούλιο να έχει και εμπειρία των μεγαλύτερων σε ηλικία και νεανική φαντασία και νέες ιδέες.

Είναι αποτελεσματικό και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι Υπουργοί τις αμέσως επόμενες μέρες όταν θα αρχίσουν σιγά-σιγά να ενημερώνονται και να κάνουν τις πρώτες κινήσεις μέσα στα πλαίσια της ευρύτερης πολιτικής που έχει χαραχθεί στη βάση του προγράμματος που έχουμε συμφωνήσει θα έχουν μια θετική κρίση, πρόσθεσε.

Ανέφερε πως θα υπάρξουν και Υφυπουργεία, όμως σήμερα συζήτησαν για τα Υπουργεία.
Ερωτηθείς σε σχέση με την απουσία γυναικών από το νέο Υπουργικό είπε πως η ευρύτερη εκτελεστική εξουσία δεν περιορίζεται μόνο στους Υπουργούς και υπάρχουν και άλλα ισχυρά αξιώματα που μπορούν να υπηρετηθούν από γυναίκες που είναι εξίσου αποτελεσματικές με τους άντρες.

Σε σχέση με το θέμα του διαπραγματευτή για το Κυπριακό, είπε πως δεν συζήτησαν για αυτά τα πράγματα ακόμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα