Καρογιάν: Η έγκριση του προϋπολογισμού δεν είναι ψήφος εμπιστοσύνης

21:07 13/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Το ΔΗΚΟ, τηρώντας την από της ιδρύσεως του υπεύθυνη στάση, θα ψηφίσει τους προϋπολογισμούς του κράτους, καταθέτοντας συγκεκριμένες τροποποιητικές προτάσεις στη βάση της πολιτικής και της δικής του φιλοσοφίας δήλωσε ο Πρόεδρος του Κόμματος Μάριος Καρογιάν, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι, η έγκριση και ψήφιση του ετήσιου προϋπολογισμού με κανένα τρόπο δεν συνιστά ούτε μπορεί να ερμηνευθεί ως έγκριση ή ως ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση και την όποια πολιτική της.

Μιλώντας από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής,

το απόγευμα της Τρίτης κατά τη συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού, ο κ. Καρογιάν διατύπωσε τη θέση ότι στις απευθείας συνομιλίες προσεγγίζουμε με μαθηματική ακρίβεια στο τέλος του παιχνιδιού και ζούμε τραγελαφικές καταστάσεις με το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών να δηλώνει ότι στις συνομιλίες της Νέας Υόρκης οι δύο πλευρές πέτυχαν ενθαρρυντική πρόοδο, ενώ από πηγές της ίδιας προέλευσης διαρρέονται πληροφορίες σχετικά με την αναζήτηση μιας λύσης, μπροστά στην οποία για πρώτη φορά βρίσκονται τα δύο μέρη.

Περισσότερο από κάθε άλλη προηγούμενη φορά επιβάλλεται ο επανασχεδιασμός της στρατηγικής μας, ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ προσθέτοντας πως το κοινό ανακοινωθέν του Εθνικού Συμβουλίου του Σεπτεμβρίου του 2009 αποτελεί μια σταθερή βάση με ακόμα σταθερότερη τη βάση που δημιούργησε η λαϊκή εντολή της 24ης Απριλίου 2004.

Είπε πως πήρε το βήμα έχοντας στη συνείδησή του το βάρος της ευθύνης που φέρουμε όλοι μας, τόσο για την εξεύρεση της ταχύτερης δυνατής διεξόδου από την οικονομική κρίση όσο και για την υπέρβαση της κατάστασης που δημιουργήθηκε μετά την τελευταία εθνική καταστροφή στη Ναυτική Βάση στο Μαρί, η οποία και βύθισε σε μία ίσως ακόμα μεγαλύτερη κρίση το πολιτικό μας σύστημα.

Παραθέτοντας τους λόγους που οδήγησαν τον κόμμα του στην έξοδο από τη συγκυβέρνηση ο κ. Καρογιάν αναφέρθηκε στη μη ανταπόκριση του Προέδρου της Δημοκρατίας στις θέσεις και τις εκκλήσεις για την αναθεώρηση της διαπραγματευτικής του στάσης στη διαχείριση του Κυπριακού ζητήματος ενόψει των συναντήσεων με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ.

»Επιμένουμε και σήμερα ότι πρέπει να δώσουμε και να κερδίσουμε τη μάχη της εθνικής μας δικαίωσης», συνέχισε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ δηλώνοντας βέβαιος ότι «η ιστορία θα μας δικαιώσει. Και μάλιστα πολύ γρήγορα».

Αναφέροντας ότι είναι πλέον ηλίου φαεινότερο ότι όποια καλή θέληση κι αν δείξουμε, όποιο ρεαλισμό κι αν επιδείξουμε, η Τουρκία δεν πρόκειται να μεταβάλει τις απαράδεκτες αξιώσεις της, πολύ δε λιγότερο τώρα που φαίνεται συνεπαρμένη από την ιδέα της άσκησης μιας ευρύτερης ηγεμονίας στην ευρύτερη περιοχή και στον αραβικό κόσμο, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ πρόσθεσε πως είμαστε σε μια περίοδο που πρέπει να σημάνει συναγερμός όλων των πολιτικών δυνάμεων μπροστά στην ανάγκη να συμφωνηθεί η οργάνωση μιας μεταβατικής περιόδου με ένα και το μοναδικό σκοπό να συμμετάσχουν όλοι σε ένα εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση.

Καλώντας όλες τις πολιτικές δυνάμεις να συγκεκριμενοποιήσουν με δημιουργικές προτάσει

Keywords
Τυχαία Θέματα