Καταδικάζει η Βουλή τη δολοφονία του Π. Φύσσα

18:43 19/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Επιστολή καταδίκης της δολοφονίας του Ελλαδίτη Πέτρου Φύσσα και συμπαράστασης στην οικογένειά του ετοιμάζει η Βουλή των Αντιπροσώπων, την οποία και θα δημοσιοποιήσει, κάνοντας ομόφωνα αποδεκτή σχετική εισήγηση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΑΚΕΛ, Νίκου Κατσουρίδη.

“Η Ελλάδα”, είπε ο κ. Κατσουρίδης, σε παρέμβασή του πριν την έναρξη του νομοθετικού έργου στην απογευματινή συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής,

“έχει συγκλονισθεί από τη δολοφονία του νεαρού τραγουδιστή Πέτρο Φύσσα”.

Όπως ανέφερε ο κ. Κατσουρίδης, “όλα τα κόμματα στην Ελλάδα, η Κυβέρνηση και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας την έχουν καταδικάσει”.

“Εισηγούμαι”, συνέχισε ο κ. Κατσουρίδης απευθυνόμενος στον Προεδρεύοντα της Βουλής, Σοφοκλή Φυττή, “να απευθύνετε, εκ μέρους της Βουλής, μίαν επιστολή καταδίκης και συμπαράστασης προς την οικογένειά του, για να εκφράσουμε και εμείς τη θέση μας και τη θέλησή μας ενάντια σε τέτοια φαινόμενα”.

Το λόγο ζήτησε και πήρε αμέσως μετά ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ, Νίκος Τορναρίτης, δηλώνοντας ότι το κόμμα του συμφωνεί απολύτως “με την εισήγηση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΑΚΕΛ”.

“Και εμείς, με τη σειρά μας”, είπε ο κ. Τορναρίτης, “καταδικάζουμε τέτοιου είδους πράξεις, οι οποίες, πέραν του γεγονότος ότι μολύνουν το πολιτικό κλίμα, υποδεικνύουν σε όλους μας ότι, προφανώς, οι δολοφόνοι δεν έχουν ιδεολογίες, ειδικότερα όταν οι δολοφόνοι νομίζουν ότι εκπροσωπούν κομμάτια του λαού, πρέπει να καταδικάζονται διπλά, διότι, πέραν του ότι δολοφονούν ανθρώπους, δολοφονούν ψυχές και συνειδήσεις”.

“Η εισήγηση γίνεται αποδεκτή”, δήλωσε ο κ. Φυττής, ανακοινώνοντας προς το σώμα ότι “θα ετοιμασθεί σχετική επιστολή και, εκτός από την οικογένεια, θα πρέπει να δημοσιοποιηθεί για να δείχνει και στον κόσμο η Βουλή την ευαισθησία της και τον αποτροπιασμό της σε αυτά τα απαράδεκτα γεγονότα”.

Keywords
Τυχαία Θέματα