Κενεβέζος: Αξιολόγηση των πολιτικών που υιοθετήθηκαν στην εκπαίδευση την προηγούμενη 5ετία

12:57 25/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σε αξιολόγηση της εφαρμογής της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης και των δαπανών που διενεργήθηκαν στον τομέα της εκπαίδευσης την προηγούμενη πενταετία θα προβεί το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, όπως δήλωσε σήμερα ο αρμόδιος Υπουργός Κυριάκος Κενεβέζος.

Την ίδια ώρα, σε χαιρετισμό του που διαβάστηκε από εκπρόσωπο του Υπουργείου Παιδείας, σε σεμινάριο του ΑΚΕΛ με θέμα

«Οικονομία και Παιδεία – Τρόικα, Μνημόνιο και η αντιμετώπισης της κρίσης», ο Υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε σε πρωτοφανή αναβλητικότητα και αναποφασιστικότητα που οδήγησαν τον τόπο σε οικονομικό αδιέξοδο.

Ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι «θα ήταν ευχής έργον εάν επιδεικνυόταν η ίδια σπουδή και εγρήγορση που επιδεικνύεται σήμερα, όταν οι προειδοποιήσεις για τους επερχόμενους κινδύνους έρχονταν από παντού, όταν αρχίσαμε να βιώνουμε τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και όταν υπήρχαν περιθώρια καλύτερης διαχείρισής της».

Αντ’ αυτού, συνέχισε, «κωφεύοντας στα σήματα κινδύνου που εκπέμπονταν από παντού για την επερχομένη κατάσταση, τόσο από το εξωτερικό και δη από το εσωτερικό, επιδείχτηκε πρωτοφανής αναβλητικότητα και αναποφασιστικότητα και αφού οδηγήθηκε ο τόπος σε οικονομικό αδιέξοδο, προσκλήθηκε η Τρόικα και το ΔΝΤ, για να επιληφθούν της κατάστασης».

Ανέφερε πως ο τόπος τώρα, και ειδικότερα η παιδεία, αντιμετωπίζει τις συνέπειες των πράξεων και των παραλείψεών μας.

Ο κ. Κενεβέζος γνωστοποίησε την πρόθεση του Υπουργείου να προχωρήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα στην ουσιαστική αξιολόγηση των πολιτικών που υιοθετήθηκαν, ειδικότερα κατά την προηγούμενη πενταετία στον τομέα της εκπαίδευσης.

Η αξιολόγηση αυτή θα περιλαμβάνει, σύμφωνα με τον Υπουργό, έλεγχο των δαπανών που έγιναν τα τελευταία χρόνια και γενικότερα αξιολόγηση της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, όπως έχει εφαρμοστεί μέχρι τώρα.

Ανέφερε ότι παράλληλα θα καταβληθεί έντονη και συστηματική προσπάθεια για εξορθολογισμό των οικονομικών της εκπαίδευσης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι με οποιοδήποτε τρόπο θα επηρεαστεί η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης, «την οποία στοχεύουμε να καταστήσουμε επάξια του πολιτισμού και του λαού μας».

Ο κ. Κενεβέζος είπε ότι αναμένει τη συνεργασία όλων μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες και λαϊκισμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα