Κινεζικό ενδιαφέρον για δύο νέα έργα στην Ελλάδα

17:27 10/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Με τον Επικεφαλής της κινεζικής εταιρείας ΖΤΕ, Χου Γουέι Γκι, συναντήθηκε ο Έλληνας Πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστή Χατζηδάκη, και του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότη Μηταράκη.

Ο Χου Γουέι

Γκι, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, δήλωσε ότι η εταιρεία του ενδιαφέρεται για δύο έργα στην Ελλάδα, τα οποία εκτιμά ότι θα προωθήσουν την οικονομία και θα προσφέρουν 400 – 600 θέσεις εργασίας. Πρόκειται για ένα διαμετακομιστικό κέντρο και για ένα κέντρο επισκευών και επιστροφής, τα οποία, όπως είπε, είναι σχέδια που υποστηρίζει θερμά και ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι για την ελληνική κυβέρνηση είναι πολύ σημαντικό το ότι η κινεζική εταιρεία, που είναι μεταξύ των πέντε μεγαλύτερων τηλεπικοινωνιακών παρόχων παγκοσμίως, τιμά τη συμφωνία που υπέγραψε τον Μάη με την Αθήνα και έρχεται μόλις λίγους μήνες μετά για να παρουσιάσει το συγκεκριμένο σχέδιό της, στο οποίο περιλαμβάνεται και δημιουργία θέσεων εργασίας στον Πειραιά. Σημείωσε ότι είναι σημαντικό να πιάνουν τόπο οι θυσίες των Ελλήνων πολιτών καθώς αυτό φαίνεται και στην εμπιστοσύνη που δείχνουν αξιόπιστοι διεθνείς επενδυτές, κάτι που ταυτόχρονα αποδεικνύει και ότι δεν πήγαν χαμένες οι σχετικές προσπάθειες του Πρωθυπουργού και του Υπουργείου.

Ο κ. Χατζηδάκης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, είπε ότι η συμφωνία συνεργασίας που έχει υπογραφεί αφορά μόνο στη δημιουργία διαμετακομιστικού κέντρου και ότι στην πορεία πείστηκε η κινεζική εταιρεία να προχωρήσει και στην κατασκευή ενός επισκευαστικού κέντρου, και γι αυτό δεν υπάρχει σαφής απάντηση για το αν η συγκεκριμένη εγκατάσταση μπορεί να μετατραπεί και σε μονάδα παραγωγής. Πρόσθεσε τη συμφωνία με την ΕΖΤ σε αυτές με την Cosco και την Hewlett – Packard, εκφράζοντας την ελπίδα να συνεχιστούν οι καλές ειδήσεις.

Ο κ. Μηταράκης συμπλήρωσε ότι το σημαντικό από όλα τα ραντεβού που κάνει ο Πρωθυπουργός είναι ότι αλλάζει η εικόνα του κόσμου για την Ελλάδα, της οποίας τη στρατηγική θέση ως πύλη εισόδου στην ΕΕ η κυβέρνηση επιδιώκει να αξιοποιήσει. Ο Υφυπουργός, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στο Ισραήλ, στην αρχή της εβδομάδας, τόνισε ότι έγιναν περισσότερες από 400 επιχειρηματικές συναντήσεις και ότι ήταν εντυπωσιακή η συμμετοχή των επιχειρηματιών και από τις δύο χώρες, καθώς υπάρχει συγκεκριμένο ενδιαφέρον για τους τομείς της Ενέργειας, των Υποδομών, του Τουρισμού, των Τεχνολογιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα