Κυβέρνηση και ΑΚΕΛ επιχειρούν να δημιουργήσουν άλλοθι, δηλώνει ο Τ. Μητσόπουλος

18:33 15/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Κυβέρνηση και το ΑΚΕΛ «έχουν φαίνεται αποφασίσει να μην υπογράψουν δανειακή σύμβαση με την Τρόικα και τώρα επιχειρούν να δημιουργήσουν άλλοθι για την επικίνδυνη αυτή ανευθυνότητα τους», είπε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υποψήφιου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη,

Τάσος Μητσόπουλος.

Σε δηλώσεις του στη Βουλή, ο κ. Μητσόπουλος είπε ότι το αν επείγει ή όχι η υπογραφή της σύμβασης πρώτοι το γνωρίζουν οι ίδιοι οι κυβερνώντες.

«Αυτοί έχουν και την αποκλειστική ευθύνη των δημόσιων οικονομικών του τόπου. Ο πρώτος, όμως, που μίλησε για το επείγον της υπογραφής της σύμβασης στις 19 Οκτωβρίου 2012 ήταν ο ίδιος ο Πρόεδρος Χριστόφιας στις Βρυξέλλες όταν δήλωνε: «η Κυβέρνηση θέλει να υπογράψει το μνημόνιο με την Τρόικα το συντομότερο δυνατό», σημειώνοντας ότι «δεν είναι θέμα πίεσης, είναι η ίδια η ζωή που πιέζει», πρόσθεσε.

Ακολούθησαν, συνέχισε ο κ. Μητσόπουλος, ανάλογες δηλώσεις του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, ενώ μόλις προχτές ο Υπουργός Οικονομικών δήλωνε στις Βρυξέλλες ότι είναι θέμα ημερών η κατάληξη σε συμφωνία.

«Ας αφήσουν συνεπώς τα λαϊκίστικα επικοινωνιακά παιχνίδια και ας αντιληφθούν το ασήκωτο βάρος της ευθύνης που έχουν για την καταστροφή στην οποία οδήγησαν και οδηγούν την οικονομία και τον τόπο. Ας προσπαθήσουν έστω και τώρα να σοβαρευτούν για να αποτραπούν ακόμα χειρότερες εξελίξεις», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα