Λιλλήκας: «Η Τουρκία μας φωνάζει μεγαλόφωνα ότι τρέφουμε ψευδαισθήσεις»

14:33 24/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Για ψευδαισθήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και του Εθνικού Συμβουλίου σε ό,τι αφορά το Κυπριακό και την προσπάθεια για συμφωνία επί μιας Κοινής Διακήρυξης για επανέναρξη των συνομιλιών, έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας με αφορμή την μονομερή ενέργεια της Τουρκίας να αποκλείσει την Κυπριακή Δημοκρατία από τη συμφωνία με την ΕΕ για επανεισδοχή παράνομων μεταναστών.

Σε δηλώσεις του σήμερα και κληθείς να σχολιάσει τη μονομερή ενέργεια της Τουρκίας για αποκλεισμό της Κύπρου

από τη συμφωνία με την ΕΕ για την επανεισδοχή παράνομων μεταναστών ο κ. Λιλλήκας δήλωσε ότι η Τουρκία για ακόμη μια φορά αποκαλύπτει το πραγματικό της πρόσωπο αλλά και τους πραγματικούς της στόχους έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Η μη αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας και η εξαίρεση της μονομερώς από πλευράς της Τουρκίας από την εφαρμογή αυτή της συμφωνίας έχει να κάνει και με τη μορφή λύσης που επιδιώκει για το Κυπριακό η Τουρκία» εξήγησε, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «η αμφισβήτηση της Κυπριακής Δημοκρατίας στοχεύει στο «να έχουμε μια λύση του Κυπριακού που θα καταλύει την Κυπριακή Δημοκρατία και θα δημιουργεί ένα νέο μόρφωμα».

Πρόσθεσε ότι η Συμμαχία Πολιτών προειδοποίησε έγκαιρα την Κυβέρνηση γι’ αυτή την ενδεχόμενη εξέλιξη η οποία, όπως είπε, έγινε πραγματικότητα, χωρίς αυτή να πάρει έγκαιρα προληπτικά μέτρα και διερωτήθηκε «αν είναι με αυτή την Τουρκία που ο Πρόεδρος αλλά και τα Μέλη του Εθνικού Συμβουλίου ευελπιστούν να βρουν κοινό έδαφος για ένα κοινό ανακοινωθέν και να ξεκινήσουν οι συνομιλίες βασισμένες σε ασάφειες των οποίων η διευκρίνιση στην πορεία θα εξαρτηθεί από την καλή θέληση της Τουρκίας.

«Η Τουρκία μας φωνάζει μεγαλόφωνα ότι τρέφουμε ψευδαισθήσεις. Μας το δηλώνει με τον πλέον επίσημο και προκλητικό τρόπο. Δυστυχώς από πλευράς του Προέδρου και του Εθνικού Συμβουλίου ακόμα συνεχίζουμε να στρουθοκαμηλίζουμε και να επιδεικνύουμε μια αφέλεια ασύγγνωστης ελαφρότητας» πρόσθεσε.

Ημικρατικοί Οργανισμοί

Κληθείς να σχολιάσει τα περί διοικητικών συμβουλίων των ημικρατικών οργανισμών, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι «έγινε πολύς ντόρος για το τίποτα» και ότι «δεν είναι τυχαίο ότι από τη νομοθεσία για τους ημικρατικούς οργανισμούς τελικά εξαφανίστηκε η πρόνοια για προσωπικές αστικές και ποινικές ευθύνες των μελών των ΔΣ».

«Αποδεικνύεται» πρόσθεσε «ότι δεν είναι τυχαίο επίσης το ότι δεν καθορίστηκαν συγκεκριμένα προσόντα και κριτήρια ανάλογα με τη φύση του εκάστοτε οργανισμού για τους όποιους υποψήφιους διεκδικήσουν θέση στα ΔΣ» αναφέροντας πως τα κριτήρια που μπήκαν είναι τόσο γενικά που επιτρέπουν στον καθένα να διεκδικήσει θέση στα ΔΣ.

Ο κ. Λιλλήκας εξέφρασε την πεποίθηση ότι η αφαίρεση των πιο πάνω σημαντικών προνοιών από το νόμο «τελικά μας φέρνει να βιώνουμε μια από τα παλιά, δηλαδή ξανά τα κόμματα να συζητούν ονόματα, να κινητοποιούν τους έμμισθους μηχανισμούς για να δώσουν λίστες ή ονόματα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι με την αναχρονιστική κουλτούρα της κομματικοποίησης των πάντων και τα νέα ΔΣ απ’ ότι φαίνεται τουλάχιστο από τις κινητοποιήσεις των συγκυβερνώντων κομμάτων θα είναι κομματικοποιημένα και θα αντανακλούν το χτες και όχι το μέλλον» συμπλήρωσε.

Με την ευκαιρία τέλος της γιορτή των Χριστουγέννων, ο Γιώργος Λιλλήκας κάλεσε όλους τους πολίτες να αποδείξουν για ακόμη μια φορά ότι οι αρετές του κυπριακού λαού, η φιλανθρωπία, ο εθελοντισμός και η κοινωνική αλληλεγγύη επιβιώνουν και μέσα στην κρίση.

«Να αποδείξουμε ότι οι δυσκολίες που περνούμε δεν μας γονατίζουν αλλά αντίθετα μας κάνουν πιο διεκδικητικούς, ξυπνούν τις ευαισθησίες μας και μας επιτρέπουν να βλέπουμε με αισιοδοξία το μέλλον» είπε και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «όπως τα καταφέραμε στο παρελθόν σε πιο δύσκολες συνθήκες, έτσι θα τα καταφέρουμε και σήμερα με την εργατικότητα, τη δημιουργικότητα αλλά και την ευαισθησία προς τον συνάνθρωπο» δήλωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα