Λιλλήκας: Ιστορική η απόφαση της Βουλής για Eurogroup

21:14 19/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ιστορική χαρακτηρίζει ο Γιώργος Λιλλήκας την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής να καταψηφίσει τις αποφάσεις του Eurogroup για την Κύπρο και αναφέρει ότι «πρέπει να είμαστε ενωμένοι για την επόμενη μέρα».

Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Λιλλήκας χαιρετίζει «τη μαζική κινητοποίηση των Κυπρίων πολιτών, οι οποίοι έστειλαν το μήνυμα προς τους Ευρωπαίους εταίρους μας, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει

να βαδίσει στο δρόμο της κοινοτικής αλληλεγγύης και του αλληλοσεβασμού μακριά από εκβιαστικές νοοτροπίες».

«Χαιρετίζουμε την κατά πλειοψηφία απόφαση της Βουλής να απορρίψει την καταστροφική συμφωνία που το Eurogroup επιχείρησε να επιβάλει στην Κυπριακή Δημοκρατία. Η απόφαση της Βουλής αποτελεί προάσπιση της κρατικής μας κυριαρχίας και της εθνικής μας αξιοπρέπειας», αναφέρει ο Γιώργος Λιλλήκας.

Προσθέτει ότι «μετά την ιστορική απόφαση της Βουλής επιβάλλεται συλλογική προσπάθεια για να μπορέσουμε σε σύντομο χρόνο να καταλήξουμε σε εναλλακτική λύση που θα βγάζει την Κύπρο από το αδιέξοδο».

Ο κ. Λιλλήκας αναφέρει ότι «είναι επιτακτική ανάγκη να παρουσιαστούμε ενωμένοι έναντι των όποιων κάνουν σχεδιασμούς σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων».

Καταλήγοντας, απευθύνει έκκληση στους Ευρωπαίους εταίρους μας, «να κατανοήσουν τις ανησυχίες του κυπριακού λαού και να αντιμετωπίσουν με εποικοδομητικό πνεύμα την απόφαση της κυπριακής Βουλής»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λιλλήκας, Ιστορική, Βουλής, Eurogroup,lillikas, istoriki, voulis, Eurogroup