Λύπη Φιλοσοφικής Σχολής Παν. Κύπρου για θάνατο Ταϊφάκου

11:48 9/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου εκφράζει τη βαθιά της λύπη για τον θάνατο του Ιωάννη Γ. Ταϊφάκου, Καθηγητή των Λατινικών Γραμμάτων, καθώς και θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγο, τη λοιπή οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος.

Το Συμβούλιο της Φιλοσοφικής Σχολής σε ειδική συνεδρία του χθες αποφάσισε να εκπροσωπηθεί στην κηδεία

του εκλιπόντος από τον Κοσμήτορα και τους Προέδρους των Τμημάτων της, να αναγνωσθεί στην κηδεία ψήφισμα, και να διοργανωθεί Φιλολογικό Μνημόσυνο εις μνήμην του.

Όπως αναφέρεται στο ψήφισμα, ο Ιωάννης Ταϊφάκος εξελέγη στο Πανεπιστήμιο Κύπρου το 1993. Υπήρξε πρώτος Πρόεδρος του Τμήματος Κλασικών Σπουδών και Φιλοσοφίας, του οποίου προήδρευσε επανειλημμένα μέχρι σήμερα, καθώς και Κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής στο διάστημα 2002-2008.

Η συμμετοχή του και οι εμπνευσμένες τοποθετήσεις του στα ακαδημαϊκά πράγματα και την πνευματική ζωή του τόπου υπήρξαν σημαντικές. Ειδικότερα, η αδιάλειπτη παρουσία και δράση του Ιωάννη Ταϊφάκου υπήρξαν καθοριστικές για την ανάπτυξη και την εξέλιξη της Φιλοσοφικής Σχολής, και η απώλειά του δημιουργεί ένα δυσαναπλήρωτο κενό, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα