Μεγάλης σημασίας ψήφισμα για την Κύπρο από ΕΛΚ

21:05 7/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Μεγάλης σημασίας ψήφισμα για την Κύπρο και ειδικά για τις τουρκικές απειλές και το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να αξιοποιεί τους φυσικούς της πόρους στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της, ενέκρινε ομόφωνα το συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες του προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού, Νίκου Αναστασιάδη ο οποίος βρίσκεται στη

Μασσαλία επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος.

Ο κ. Νίκος Αναστασιάδης συμμετέχει στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), στο οποίο συζητούνται θέματα που θα απασχολήσουν τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις 8 και 9 Δεκεμβρίου 2011 στις Βρυξέλλες.

Στις εργασίες του Συνεδρίου συμμετέχουν 17 πρωθυπουργοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρόεδροι κομμάτων, οι ευρωβουλευτές της Ομάδας του ΕΛΚ, ανώτατοι αξιωματούχοι της Ένωσης και περίπου 1000 σύνεδροι. Μεταξύ άλλων παρευρίσκονται ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ.

Στο Συνέδριο θα παρουσιαστεί το Πολιτικό Κείμενο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, με τίτλο: «Προχωρώντας την Ευρώπη μπροστά. Μια ισχυρότερη Ευρώπη, που υποστηρίζει τις αξίες μας και υπερασπίζεται τα συμφέροντά μας».

Το συνέδριο το οποίο φιλοξενείται από τον πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη περίοδο για το παρόν και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα είναι και το κύριο αντικείμενο των εργασιών του με στόχο την εξεύρεση τρόπων εξόδου από την κρίση χρέους που αντιμετωπίζει η Ευρωζώνη.

Το ψήφισμα για την Κύπρο εγκρίθηκε ομόφωνα από τους σύνεδρους, επιβεβαιώνοντας τη συνεπή στάση αλληλεγγύης που το ΕΛΚ τηρεί έναντι του Δημοκρατικού Συναγερμού και της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και της στενής σχέσης που οι ηγέτες των κομμάτων της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς διατηρούν με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Νίκο Αναστασιάδη.

Keywords
Τυχαία Θέματα